PSV verlengt contract Matuta

Artikel
PSV verlengt contract Matuta

Emmanuel Matuta heeft zijn contract bij PSV verlengd. Op zijn 19e verjaardag tekende de Belgische middenvelder van Jong PSV een verbintenis tot en met de zomer van 2023. ‘Een bijzondere dag.’

Duels in de Keuken Kampioen Divisie
Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa, zoals de Belgisch/Congolese middenvelder voluit heet, tekende in 2018 zijn eerste profcontract bij PSV. Matuta, die in Mechelen werd geboren, speelde destijds bij PSV O16 en droeg ook de aanvoerdersband. Hij doorliep vervolgens de prestatieteams in de jeugdopleiding van PSV en sloot dit seizoen definitief aan bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Hij debuteerde in het openingsduel van dit seizoen en speelde sindsdien 19 wedstrijden namens het beloftenteam.

Manu
Matuta, door teamgenoten ‘Manu’ genoemd, is tevens jeugdinternational van België. De verdedigend ingestelde middenvelder werd zeven jaar geleden opgenomen in de PSV Jeugdopleiding. “Dit is een heel mooi verjaardagscadeau”, zei Matuta die maandag het contract tekende. “Ik zag mezelf vroeger als verdediger, maar ben uitgegroeid tot een ‘zes’. Onder Ruud van Nistelrooy ben ik op het middenveld gaan spelen. Ik ben rustig aan de bal, heb overzicht en ben sterk in onderscheppingen. De overstap naar Jong PSV vanuit de jeugdopleiding was even wennen. Het niveau is heel anders. Het is jonge mannen tegen kerels, maar ik voel dat ik het niveau begin aan te kunnen.”

Maak door hier te klikken uitgebreid kennis met Matuta