PSV vergroot uitverkocht rolstoelvak

Artikel
PSV vergroot uitverkocht rolstoelvak

PSV zal op korte termijn een uitbreiding van de rolstoelcapaciteit realiseren. Voor het eerst in de geschiedenis van de club zijn de twee secties uitverkocht met seizoenkaarthouders, waardoor er voor de wedstrijden in de Eredivisie geen losse kaarten meer beschikbaar zijn. “We zijn door het aantal aanvragen voor seizoenkaarten verrast. We gaan daarom extra plekken creëren, maar we zullen hoe dan ook geconfronteerd blijven worden met de beperkingen van het stadion”, zegt Coen Schroots, coördinator kaartverkoop PSV.

Policy
In andere seizoenen hield PSV voor iedere thuiswedstrijd ook een aantal losse kaarten beschikbaar voor mensen in een rolstoel. “Die policy hanteren we voor al onze fans. We maximeren het aantal seizoenkaarten, zodat er altijd plek is voor mensen die maar een paar keer per jaar kunnen of willen komen”, vervolgt Schroots. “Inmiddels zijn er wachtlijsten voor mensen die op de Oost- en Eretribune willen zitten. Dezelfde situatie is nu ontstaan in de rolstoelvakken. We hebben plaats voor 170 rolstoelen en 250 begeleiders.  In voorbije seizoenen was de sectie nooit vol, vaak verre van zelfs. Zelfs tegen Ajax, de wedstrijd waarin we kampioen konden worden, was het vak niet vol. Door een verbouwing zijn we deze zomer een paar plekken kwijtgeraakt, maar dat aantal overstijgt de ‘leegstand’ van de voorbije jaren zeker niet. We hadden daarom geen aanwijzing dat er schaarste zou ontstaan.”

Lastige kwestie
Maar dat gebeurde dus wel. De vraag naar jaarkaarten voor mensen in een rolstoel overstijgt nu het totaal aantal beschikbare plaatsen. Schroots vervolgt: “Het is een lastige kwestie. ‘Nee’ zeggen voelt nooit goed. Een gehandicapte fan die iedere wedstrijd wil komen, wil je graag een vast plekje geven. Maar iemand die maar af en toe kan of wil komen, wil je ook niet teleurstellen.”

Oplossing
Om onvermijdelijke teleurstellingen, het Philips Stadion heeft immers een beperkte capaciteit, te minimaliseren heeft PSV besloten om het aantal rolstoelplaatsen uit te breiden. “Met wat passen en meten gaat dat lukken”, zegt Schroots. “De extra plaatsen komen in de vrije verkoop en zijn niet voor degenen die nog een seizoenkaart willen. We kunnen nu extra fans in een rolstoel kwijt, maar er is geen sprake van een ongelimiteerd aantal. Het is een oplossing met een kanttekening: er zal dit seizoen ook na de uitbreiding mogelijk soms ‘nee’ verkocht moeten worden. Helaas.”

Bekijk ook