PSV verdedigde met alle ledematen, alleen maar lof voor PSV-fans

Artikel
PSV verdedigde met alle ledematen, alleen maar lof voor PSV-fans

Het was een zure nederlaag voor PSV op Wembley tegen Tottenham Hotspur. Een vroege voorsprong kon uiteindelijk niet worden vastgehouden. Met wie spraken de PSV’ers na afloop en wat werd er over de club geschreven? De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

‘Het was nét niet bij ons’
Met een aantal fenomenale reddingen leek Jeroen Zoet lange tijd degene te zijn die PSV de overwinning ging bezorgen in Londen. Uiteindelijk wist Harry Kane de PSV-doelman toch twee keer te verschalken. Het Eindhovens Dagblad citeerde Zoet. “Met nog een minuut of tien te gaan, stonden we nog voor. Dan moet je tegenhouden en zorgen dat je geen goal tegen krijgt. Dat dat vervolgens wel gebeurt, is voor ons gewoon balen.” Zoet zag dat PSV het moeilijk had. “Ik denk dat we trots mogen zijn op hoe we hebben verdedigd niet op hoe we hebben gevoetbald. Als je het realistisch bekijkt, hebben we het twee wedstrijden moeilijk gehad tegen hen. Bij ons was het gewoon nét niet.”

Lof voor uitzinnige PSV-fans
Chef-sport van De Telegraaf Marcel van der Kraan had in zijn krant mooie woorden over voor de 5000 PSV-fans op Wembley. “Wembley met 90.000 toeschouwers kan een indrukwekkend stadion zijn. Maar de nationale trots van Engeland was gisteravond 88 minuten lang het domein van ruim 5000 PSV-aanhangers, die de boel op zijn kop zetten en een twaalfde man vormden voor de kampioen van Nederland in de Champions League.” De journalist vond dat de Eindhovense aanhang de sfeer maakte. “Vooruit, Wembley was alleen op de eerste ring goed gevuld en dat hielp natuurlijk. Maar de 45.000 Tottenham-fans die er ook nog zaten leken met stomheid geslagen door het verbale geweld uit Eindhoven. Een rood-wit gekleurde, dansende menigte die bij elke redding van Jeroen Zoet nog meer uit zijn dak ging.”

https://twitter.com/joostvanerp/status/1059946967768449029


Goal De Jong snelste PSV-doelpunt ooit in de Champions League

Luuk de Jong maakte al na 61 seconden de 0-1 in Londen. Het was het snelste PSV-doelpunt ooit in de Champions League. De aanvoerder keek niet alleen na zijn goal naar de klok. Het Algemeen Dagblad citeerde de spits: “Natuurlijk speelden we tegen een zeer goede tegenstander. Maar we hebben gestreden en heel lang stand gehouden. Mede dankzijn onze geweldige keeper Jeroen Zoet. Naarmate de klok doortikt, ga je er daarna toch in geloven.”

https://twitter.com/ToonGerbrands/status/1059931687927406593


‘Ze gooiden zich met alle ledematen voor de goal’
Marco Timmer, PSV-watcher van Voetbal International analyseerde het duel na afloop in een podcast. “Als je die eerste fase neemt waarin PSV al heel snel op voorsprong komt door een fantastische kopbal van Luuk de Jong. Dan zag je dat er daarna een stormloop kwam in -pak ‘m beet- de eerste vijftien minuten waarna het ook al 2-1, 3-1 voor Spurs had kunnen zijn. Jeroen Zoet vervulde daarin een heldenrol. Hij hield zijn ploeg in de race. Je gaat dan wel rusten met 1-0, maar je voelde aan alles dat ze dit niet gingen volhouden. Complimenten hoor, voor PSV. Ze hebben gedaan wat ze konden: strijden, zichzelf met alle ledematen die ze hebben voor de bal gegooid. Uiteindelijk is daar Harry Kane en die maakt het verschil.”

https://twitter.com/VI_nl/status/1060081036812374018