PSV veel te sterk voor tien man Sporting: 0-5

PSV heeft maandagavond een indrukwekkende uitslag neergezet tegen Sporting Portugal. In Lausanne was de ploeg van trainer Phillip Cocu met 0-5 veel te sterk voor de nummer twee van de Liga Sagres van afgelopen jaar. De Portugezen speelden een klein uur met tien man, omdat Aquilani met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd.

Pikstart PSV
Waar Cocu de afgelopen wedstrijden veel jeugdspelers inpaste, wilde de trainer tegen Sporting Portugal vooral zijn selectiespelers aan het werk zien. Voor het eerst in deze voorbereiding bestond de voorhoede uit Pereiro, Locadia en De Jong en met hen schoot PSV uit de startblokken. Al in de 4e minuut zette De Jong zijn ploeg vanaf de penaltystip op voorsprong. Niet alleen dat, maar ook de manier waarop de strafschop voor de treffer tot stand kwam en het niveau dat Cocu’s ploeg in de eerste helft liet zien, zal de trainer tot tevredenheid hebben gestemd. Met verzorgd positiespel nam PSV het duel vanaf de eerste minuut in handen en drukte dat ook uit in de score. Na 21 minuten stond het namelijk al 0-2. Maher veroverde rond de middenlijn de bal, zette Locadia na een dribbel vrij voor doel en die tikte vervolgens simpel binnen.

PSV scoorde er maandag flink op los tegen Sporting PSV scoorde er maandag flink op los tegen Sporting

Rood Aquilani, PSV loopt uit
Daarmee was het leed voor Sporting Portugal nog lang niet overzien. Na 35 minuten moesten de Portugezen met tien man verder. Aquilani deelde een gemene harde schop uit aan Willems en kon met zijn tweede gele kaart inrukken. De tien van Sporting zagen Hendrix vervolgens de ruststand op 0-3 bepalen. Voor PSV vormde dat geen aanleiding de voet van het gaspedaal te halen. Zeker niet aan het begin van de tweede helft. Zeven minuten na de hervatting had PSV het net namelijk alweer twee keer gevonden. Eerst promoveerde Maher een afstandsschot tot treffer en enkele minuten daarna was De Jong het eindstation van een fraaie aanval over de rechterflank van PSV. De aanvoerder bepaalde met zijn tweede treffer van de avond de eindstand op 0-5 en zorgde er zo mede voor dat zijn ploeg alle drie de wedstrijden op het Festival de Football des Alpes won.

Niet heel gebruikelijk in een oefenduel deze rode kaart was echter terecht Niet heel gebruikelijk in een oefenduel deze rode kaart was echter terecht

Dinsdag terug in Nederland
PSV vliegt dinsdag omstreeks 12.00 uur van Genève terug naar Eindhoven Airport, waar het rond 14.00 uur landt. Woensdagmiddag traint de selectie voor het eerst op De Herdgang. Donderdag vertrekt PSV vervolgens naar Apeldoorn waar spelers en staf hun kamp op slaan voor de FOX Sports Cup. Daar staan vriendschappelijke wedstrijden tegen FC Porto en WBA op het programma.