PSV vecht terug na achterstand en speelt gelijk in Twente

PSV moet genoegen nemen met een punt na de wedstrijd tegen FC Twente. Een ruime achterstand werd uiteindelijk werd omgebogen tot een gelijke stand van 3-3.

Waarschuwing
De uitwedstrijd tegen FC Twente is doorgaans moeilijk voor PSV. Ook dit seizoen bleek dat het geval te zijn, nadat vroeg in de wedstrijd werd gescoord door de thuisploeg. De scheidsrechter constateerde echter een handsbal en keurde de treffer af, maar PSV was gewaarschuwd. Helaas wist FC Twente alsnog de score te openen, en deze keer greep de VAR niet in. De horde voor PSV werd nog hoger. De thuisploeg wist wederom voor het doel te komen en de bal in het net te krijgen.

Zware opgave
Uiteindelijk ging het van kwaad tot erger toen ook het derde doelpunt viel. Terugkomen van deze achterstand leek bijna niet meer mogelijk. Na een half uur spelen kwam PSV beter in de wedstrijd en via Eran Zahavi tot een kans door een voorzet van Philipp Max. Elke aanval was belangrijk. Uiteindelijk was het Joey Veerman die namens PSV iets terug wist te doen. Met een geplaatst schot van afstand passeerde hij de doelman. Het werd spannender, maar er was nog veel werk te verrichten.

Tactiek
In de rust werd ingegrepen. Bij de aanvang van het tweede bedrijf stonden er drie nieuwe spelers in het veld: Cody Gakpo, Noni Madueke en André Ramalho. Laatstgenoemde maakte zijn rentree na drie maanden afwezigheid. De tactische wijziging wierp zijn vruchten af, want vroeg in de tweede helft wist Gakpo met een loeihard schot van afstand de 3-2 voor zijn rekening te nemen. Het werd alsmaar spannender en langzamerhand waren er redenen voor voorzichtig optimisme, maar er moest nog veel gebeuren. Na een goede combinatie met Mario Götze, leek Gakpo ook de gelijkmaker te scoren, maar de scheidsrechter oordeelde dat het buitenspel was.

Slotfase
Met nog een kwartier te gaan stond er nog altijd een achterstand op het scorebord, maar PSV voerde de druk hard op. Gakpo deed nog een felle poging na goed voorbereidend werk van Götze en ook Madueke liet zich nadrukkelijk zien. De Engelsman werkte bijna de 3-3 binnen, maar schoot op de paal. De rebound was prooi voor Ibrahim Sangaré, maar de doelman was er net op tijd bij. In de laatste minuten viel uiteindelijk toch nog de gelijkmaker, waardoor PSV een punt bij mocht schrijven. Een schot van Max werd gepareerd en Boscagli was er snel bij om de 3-3 in de touwen te koppen. PSV wist terug te vechten van een ruime achterstand, maar meer dan gelijkspel zat er niet in.