PSV, Valencia akkoord over Andrés Guardado

Artikel
PSV, Valencia akkoord over Andrés Guardado

PSV en Valencia CF hebben een akkoord bereikt over een overgang van Andrés Guardado (28) van de Spaanse club naar Eindhoven. Dat meldt technisch manager Marcel Brands.

Clubs akkoord
PSV en Valencia zijn gekomen tot een overeenkomst over de aanvoerder van het Mexicaans nationaal team, die na dit seizoen nog één contractjaar heeft bij Valencia. Zodra Guardado terugkeert van de interlandperiode - hij verblijft momenteel met Mexico in de VS - zal de overeenkomst worden ondertekend, als ook de ontbinding van het contract met Valencia is getekend door Andrés Guardado.

3-jarig contract klaar
Daarna gaat PSV met de middenvelder aan tafel om de laatste details te regelen. Er ligt voor hem een driejarige overeenkomst tot en met 2018 klaar. PSV betaalt een transfersom aan de huidige nummer drie van de Spaanse competitie. Valencia wilde daarin meedenken en gunt Guardado deze transfer.

Reactie Marcel Brands
“We zijn blij dat hij na een huurperiode dit seizoen straks definitief een PSV’er is”, aldus Marcel Brands in een eerste reactie. “Andrés is een visitekaartje voor PSV en voor de hele Eredivisie. We hopen de komende jaren van hem te mogen genieten als speler van PSV”, zegt Brands. Guardado kwam afgelopen zomer op huurbasis naar Eindhoven toe, waar hij dit seizoen is uitgegroeid tot één van de onbetwiste steunpilaren van het team. In veel onafhankelijke klassementen waarin spelers beoordeeld worden gaat hij aan de leiding of neemt hij een hoge positie in.

Loopbaan Guardado
Andrés Guardado (uit Guadalajara, Mexico) voetbalde eerder voor Atlas Guadalajara, Deportivo La Coruña, Valencia CF en Bayer Leverkusen. Hij speelde 108 interlands voor de nationale ploeg van Mexico, waarvan hij tevens aanvoerder is en actief voor was op drie wereldkampioenschappen (Duitsland, Zuid-Afrika, Brazilië).