PSV uitgeschakeld ondanks zege in return

PSV is er niet in geslaagd de laatste zestien in de UEFA Europa League te bereiken. De ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt scoorde twee keer in een sterke eerste helft, maar moest in de absolute slotfase het hoofd buigen. Eén treffer was voldoende voor Olympiacos FC.

Ten aanval
In het Philips Stadion trok PSV, waar Olivier Boscagli zijn rentree maakte, al vroeg in de wedstrijd ten aanval. Na een kleine tien minuten aftasten pakte de ploeg van Schmidt het initiatief en kwamen de eerste mogelijkheden. In de 10e minuut loste Eran Zahavi een eerste waarschuwingsschot, dat niet gek veel later werd gevolgd door mogelijkheden voor Donyell Malen.

Zahavi schittert
Hoe verder de eerste helft vorderde, hoe groter de druk op het doel van Olympiacos FC werd en na 23 minuten werd PSV beloond. Waar Zahavi zijn eerste poging nog niet tussen de palen was, was zijn tweede dat wel. De Israëliër wurmde zich vrij bij een hoekschop en knikte raak. Op slag van rust had hij een vol Philips Stadion zonder twijfel laten ontploffen van vreugde. Ditmaal mocht hij na een overtreding op de sterk spelende Boscagli aanleggen voor een vrije trap en joeg hij de bal verwoestend in de kruising: 2-0.

Dubbel
In de wetenschap dat die stand voldoende zou zijn voor het bereiken van de volgende ronde in de Europa League, kwam PSV na rust voor een moeilijke keuze te staan: op jacht naar de derde treffer of juist het voordeel verdedigen? Ook omdat de Grieken na rust logischerwijs aandrongen – en daardoor in de 50e minuut de paal raakten – werd het min of meer een mengeling van beide.

Hassan dompelt PSV in rouw
Het spelbeeld leverde uiteindelijk een domper van jewelste op voor het strijdende PSV, dat diep in de tweede helft nog op de paal schoot via Malen. Invaller Hassan vond het doel wel. Nadat eerst Yvon Mvogo nog knap keerde, schoot de Egyptenaar de rebound binnen: 2-1. De blessuretijd die daarna vrijwel direct inging was te kort om nog een slotoffensief te kunnen ontketenen.