PSV TV | Frans van den Nieuwenhof

PSV TV | Frans van den Nieuwenhof
2 min

Journalist Frans van den Nieuwenhof is te gast bij PSV TV en bespreekt actuele zaken rond de koploper van de Eredivisie.

De kracht van dit PSV? Die is volgens Van den Nieuwenhof niet moeilijk te benoemen: de bal laten lopen en het werk laten doen. “Altijd volgens hetzelfde concept, iedereen weet wat hij moet doen. De ene keer pakt het wat beter uit dan de andere keer, maar als het tempo en de balsnelheid goed zijn, is het heel moeilijk te belopen voor een tegenstander. Zeker vanwege de twee backs van PSV die er constant overheen komen.”

Bergwijn meer getalenteerd dan Memphis
Steven Bergwijn was afgelopen weekend weer belangrijk voor PSV met een doelpunt en een assist. In totaal staat de teller in de Eredivisie al op vijf goals en zes assists dit seizoen. Van den Nieuwenhof volgt de 21-jarige buitenspeler al lang. “Die jongen heeft een geweldige potentie. Dat is geen nieuws. Er werd hier (bij PSV, red.) een aantal jaar geleden al gezegd dat Bergwijn misschien wel getalenteerder is dan Memphis. Ik vind hem wat fijner, efficiënter en doelgerichter.”

Topaankoop Angeliño
De voormalig journalist van onder meer Voetbal International besprak verder de grootse vorm van Luuk de Jong. Hij stelde dat De Jong misschien wel in de vorm van zijn leven verkeert. Volgens Van den Nieuwenhof is de rol van PSV’s vleugelverdedigers Denzel Dumfries en Angeliño daarin groot. Met name over de Spanjaard is hij erg te spreken. “Ik vind hem dé topaankoop van het seizoen. De beste speler? Ik vind hem op zijn plek wel een van de besten die PSV ooit heeft gehad. Hij heeft zoveel technische kwaliteiten, ziet het spel goed en maakt vaak de juiste keuzes. Daarbij is hij onvermoeibaar en heeft hij een geweldige mentaliteit.”