PSV TV | Daniel Reyes

PSV TV | Daniel Reyes
2 min

De Mexicaanse journalist Daniel Reyes is te gast bij PSV TV.

Het Mexico van Hirving Lozano en Érick Gutiérrez speelde twee interlands. Tegen Costa Rica (3-2 winst) kwam het duo niet in actie. In het duel met Chili (1-0 verlies) speelde Lozano 81 minuten, Guti stond de hele wedstrijd op het veld.

Guti wil heel graag
Dat is in zijn eerste weken bij PSV lang niet altijd het geval. “De drie middenvelders zijn in topvorm, dus hij weet dat hij op zijn kans moet wachten”, vertelde Reyes over Gutiérrez. PSV speelt dit seizoen voornamelijk met een middenveld dat bestaat uit Jorrit Hendrix, Pablo Rosario en Gastón Pereiro. Alleen tegen Excelsior Maassluis stond de Mexicaanse middenvelder in de basisopstelling. “Hij wil heel graag natuurlijk, maar hij is heel slim. Hij weet ook dat de sfeer in een ploeg heel belangrijk is.” De journalist doelde daarmee op het gegeven dat Guti niet ongeduldig wordt, maar hard blijft werken en rustig op zijn kans wacht.”

Verbaasd
Reyes vertelde dat de Mexicaanse fans wel hadden verwacht dat Gutiérrez direct een plek bij de eerste elf zou veroveren. “In het begin waren ze wel verbaasd. Ze dachten: hij gaat wel beginnen.” Guti wordt vaak omschreven als controlerende middenvelder, maar volgens de sportverslaggever kan hij ook prima uit de voeten als nummer tien. “Hij heeft me verteld dat hij het ook hartstikke leuk om als nummer tien te spelen. Daar heeft hij in de jeugd van Pachuca ook veel gespeeld. Op die positie voelt hij zich comfortabel.”