PSV trekt Peruviaan Luiz Beto da Silva aan

Artikel
PSV trekt Peruviaan Luiz Beto da Silva aan

PSV heeft Luiz Humberto Da Silva Silva (19) vastgelegd. De Peruviaanse aanvaller komt transfervrij over van Sporting Cristal, één van de grotere clubs uit Peru en tekent een verbintenis tot 2018 met een optie voor nog twee jaar. Da Silva, zoals hij doorgaans wordt genoemd, sluit in januari aan bij Jong PSV.

Braziliaanse roots
Luiz Beto da Silva, geboren op 28 december 1996 in Lima, is een Peruviaanse aanvaller, wiens roots deels in Brazilië liggen. Hij speelde in de jeugd van het Brazilaanse Grêmio Porto Alegre, maar speelde sinds 2013 in zijn vaderland bij Sporting Cristal. Voor die club debuteerde hij als prof en speelde hij inmiddels 21 wedstrijden, waarin hij zes keer wist te scoren. Daarnaast is hij jeugdinternational van Peru.

© PSV Media

Derde Peruviaan bij PSV
Voor de camera van PSV TV reageerde de Luiz Beto da Silva op zijn overstap en sprak hij onder meer over een succesvolle landgenoot van hem bij PSV, Jefferson Farfan. "Ik hoop in zijn voetsporen te kunnen treden. Hij is een fantastische voetballer en heeft het hier erg goed gedaan. PSV is een ontzettend grote club dus ik ben heel blij met deze stap", aldus de Peruviaan die met Da Silva op zijn shirt zal gaan spelen. Hij is na Reimond Manco en dus Farfan de derde Peruviaanse aanvaller die het shirt van PSV zal gaan dragen. Da Silva vertrekt maandag met Jong PSV op trainingskamp naar Spanje.

© PSV Media

Bekijk ook