PSV trekt Braziliaan Mauro Júnior aan

Artikel
PSV trekt Braziliaan Mauro Júnior aan

PSV heeft Mauro Jaqueson Júnior Ferreira dos Santos vastgelegd. De Braziliaanse middenvelder annex aanvaller komt over van het Braziliaanse Desportivo Brasil uit Porto Feliz en tekent een verbintenis tot 2022. Mauro Júnior, zoals hij doorgaans wordt genoemd, sluit per 1 juli aan bij Jong PSV.

Mauro Júnior
Mauro Jaqueson Júnior Ferreira dos Santos, geboren op 6 mei 1999 in São Paulo, is een Braziliaanse speler uit de jeugd van Desportivo Brasil. De club komt uit in de Campeonato Paulista Segunda Divisão, de vierde divisie in de staat São Paulo. Tot nu toe speelde hij 54 minuten in het eerste elftal van het team. De middenvelder, die ook op de vleugels ingezet kan worden, kwam in de zomer van 2013 al naar PSV voor een snuffelstage. Ook was hij vorig jaar actief in oefenwedstrijden en toernooien met Jong PSV. Mauro Júnior is daarnaast jeugdinternational van Brazilië.

De tekst loopt verder onder de afbeelding

23e Braziliaan bij PSV
Mauro Júnior wordt de 23e Braziliaan die het PSV-shirt gaat dragen. Voor de camera van PSV TV reageerde de jonge Braziliaan enthousiast: “PSV is een grote en beroemde club. Het is voor mij een droom die uitkomt om hier te mogen spelen. Ik heb veel spelers zien spelen, zoals Romário en Ronaldo. Nu ga ik hier zelf spelen, dat is een droom.”

Reactie Marcel Brands
Marcel Brands is blij met de nieuwe Braziliaanse aanwinst: “Hij heeft tijdens zijn stage een goede indruk achtergelaten. Sindsdien hebben we het contact warm gehouden.” Om de transfer tot stand te laten komen was het nodige geduld nodig: “We moesten wachten tot hij achttien jaar werd, dat is hij in mei geworden. Vanaf dat moment hebben we alles in gang gezet.”

Bekijk ook