‘PSV treft sporting op een gunstig moment’

Artikel
‘PSV treft sporting op een gunstig moment’

PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. Deze keer blikken de media vooruit op de wedstrijd tegen Sporting Lissabon. Wij zetten de belangrijkste berichten op een rijtje.

PSV-supporters hebben vertrouwen
Op de website van het Eindhovens Dagblad heeft de krant een poll gehouden om te peilen wat de fans denken dat de uitslag gaat worden. Maar liefst 78% van de respondenten denkt dat de avond in een overwinning voor PSV zal eindigen. 10% denkt gelijkspel en 12% gaat uit van een nederlaag voor PSV. De meeste fans hebben dus vertrouwen in een goede uitslag vanavond in het Philips Stadion.

VI: ‘PSV treft sporting op een gunstig moment’
Sam Planting van Voetbal International heeft een analyse gemaakt van de tegenstander van PSV in de Europa League: “Op papier is Sporting Lissabon de lastigste tegenstander in de Europa League-groep van PSV. De Portugese formatie bevat botweg betere spelers dan de andere opponenten. Maar de Eindhovenaren lijken Sporting op een tamelijk gunstig moment te treffen. Want voor de zoveelste keer in de afgelopen jaren is het hommeles in Lissabon.” De journalist denkt dat de aanval van PSV goed geschikt is om Sporting iets aan te doen: “Met Donyell Malen, Steven Bergwijn, Bruma en Mo Ihattaren staat er een bijzonder beweeglijk aanvalskwartet op het veld. Malen en consorten zullen tegen het beulsduo van Sporting laten zien dat snelheid nog altijd hét tegengif van kracht is.”

Dumfries: ‘Altijd bijzonder om in Europa te spelen’
In gesprek met FOX Sports blikt Denzel Dumfries vooruit op de wedstrijd met Sporting Lissabon. “Het blijft altijd wel bijzonder om in Europa te spelen, het leeft heel erg. Het is voor ons een goede graadmeter om te kijken hoe ver we zijn. We willen een goed resultaat boeken”, zegt de rechtsback. “Ik doe altijd mee om te winnen. Ik wil het maximale uit het team halen en dat we er alles aan doen om zo ver mogelijk te komen. Je weet uit het verleden dat Sporting een goede club is, ik heb het even nagevraagd aan Bruma. We moeten aan de bak, maar ik heb veel vertrouwen in in ons team.”

Bruma: ‘Op het veld telt alleen winst voor je eigen club’
PSV’er Bruma heeft voorheen in het groen-wit van Sporting Lissabon gespeeld. De buitenspeler doorliep de jeugdopleiding van de Portugese club. In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt hij vooruit op de wedstrijd. Hij lijkt niet van plan te zijn zich in te houden tegen zijn oude club: “In Portugal is Sporting de club van mijn hart, omdat ik er acht jaar heb gespeeld. Dat het toeval PSV en de club in de Europa League aan elkaar heeft verbonden, voelt voor mij dan ook heel bijzonder. Ik blijf wel profvoetballer en kan deze liefde en het voetbal uit elkaar houden als het moet. Op het veld telt tijdens de wedstrijd alleen de winst voor je eigen club.”