PSV treft een sc Heerenveen in vorm

PSV treft een sc Heerenveen in vorm
2 min

Vergeleken bij een vliegreis naar Rostov aan de Don is een paar uur in de bus naar Heerenveen een klein ommetje. Ondanks alle uren in vliegtuigen en bussen zullen de mannen van Phillip Cocu een goede prestatie op de mat moeten leggen, want de Friese tegenstander is in vorm.

Vijf keer winst op rij
De ploeg van Jurgen Streppel begon wat stroef aan de competitie, met slechts twee punten uit de eerste drie wedstrijden. Na de nederlaag tegen N.E.C. Nijmegen begon het echter te draaien en de laatste vier eredivisieduels werden glansrijk gewonnen. Ook in het KNVB Bekertoernooi was er een ruime winst op De Graafschap. Heerenveen is door de vier opeenvolgende zeges opgeklommen naar de vierde plaats. Na de traditionele top drie Feyenoord, Ajax en PSV zijn de Friezen dus ‘best of the rest’ met veertien punten.

Arber Zeneli laat al een aantal weken zien dat hij een groot talent is | © Soccrates Arber Zeneli laat al een aantal weken zien dat hij een groot talent is | © Soccrates

Larsson en Zeneli
Vooral de buitenspelers zijn grote wapens van sc Heerenveen. De 21-jarige Zweed Arber Zeneli laat al een aantal weken zien dat hij een groot talent is. Zijn techniek, behendigheid en snelheid maken hem voor iedere back in de Eredivisie een lastige tegenstander. Aan de andere kant loopt Zeneli’s landgenoot Sam Larsson. Larsson is behalve begenadigd dribbelaar ook vrije trappenspecialist, zoals hij onder ander andere tegen Roda JC Kerkrade liet zien. Larsson blijft zich ontwikkelen en werd daarom deze week opgeroepen voor de Zweedse nationale ploeg. De diepe spits is waarschijnlijk de Iraanse Nederlander Reza Ghoochannejhad. De drie aanvallers hebben ieder al drie goals gemaakt. De aftrap in het Abel Lenstra Stadion is zaterdagavond om 19.45 uur.

Sam Larsson hier in duel met Jeffrey Bruma in Eindhoven vorig seizoen | © Soccrates Sam Larsson hier in duel met Jeffrey Bruma in Eindhoven vorig seizoen | © Soccrates