PSV trapt af in met LED verlicht Philips Stadion

Artikel
PSV trapt af in met LED verlicht Philips Stadion

PSV trapte zaterdagavond als eerste eredivisieclub in Nederland af in een met LED verlicht stadion. Voor de officiële ingebruikname van de Philips LED veldverlichting werden spelers en toeschouwers getrakteerd op een unieke lichtshow. Het Philips Stadion is het eerste eredivisiestadion in Nederland dat met LED veldverlichting een hele nieuwe dimensie toevoegt aan de beleving in het stadion.

Scherper, innovatief en zuiniger
Philips ArenaVision is 's werelds eerste LED-veldverlichting die voldoet aan de strenge eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties. Met deze innovatieve verlichting is het mogelijk om specifieke delen van het veld uit te lichten voorafgaand en tijdens voetbalwedstrijden of andere evenementen in het stadion. Door slimme innovaties zijn de kleinste gebaren en emoties zichtbaar voor bezoekers van het stadion en televisiekijkers. Voor stadioneigenaren zijn bovendien de onderhouds- en overige operationele kosten van het lichtsysteem laag door de duurzame eigenschappen van LED verlichting. De LED veldverlichting in het Philips Stadion is 30% energiezuiniger dan conventionele veldverlichting.

Lichteffect
De nieuwe LED schijnwerpers met wit licht zijn flexibel en schakelen eenvoudig tussen de verschillende lichtniveaus, voor het scheppen van de juiste sfeer op verschillende momenten voor, tijdens en na de wedstrijd. Ze zorgen voor de juiste lichteffecten tijdens doelpunten en andere bijzondere momenten in het stadion, zonder toevoeging van andere (kleur)verlichting, armaturen, lichtbeamers of andere effectenapparatuur. Hiervoor hoeft de positie van de LED veldverlichting niet te worden aangepast; deze staat standaard ingesteld voor officiële wedstrijden en blijft onveranderd. PSV bedient de verlichting zelf.

Reactie Toon Gerbrands
Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV: “Bij PSV staat innovatie hoog in het vaandel. Wij zijn verheugd dat we met deze LED veldverlichting in het Philips Stadion wederom een innovatieve primeur te pakken hebben. Het systeem geeft ons de mogelijkheid om het stadionbezoek voor onze fans nóg aantrekkelijker te maken. De grenzeloze mogelijkheden van LED verlichting hebben we volledig geïntegreerd in ons wedstrijdentertainment, waardoor licht, geluid en video elkaar optimaal versterken. Deze prachtige innovatie is wederom een bewijs van het ambitieniveau van PSV en Philips om ook buiten het veld zowel nationaal als internationaal toonaangevend te zijn.”

Reactie Frank van der Vloed, Philips Lightning Benelux
“Als wereldmarktleider in stadionverlichting zijn wij er buitengwoon trots op dat wij met deze innovatieve LED veldverlichting een geweldige stap vooruit zetten om de totale beleving van een voetbalwedstrijd of evenement naar een hoger plan te tillen”, Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux.