PSV thuis lang ongeslagen tegen Friezen

PSV thuis lang ongeslagen tegen Friezen
3 min

PSV speelt voor de 50e keer in de Eredivisie een duel tegen sc Heerenveen. In de eerdere ontmoetingen won PSV 26 keer, eindigde het 13 keer gelijk en ging de winst 10 keer naar Heerenveen. Een kennismaking met de nummer vier van de ranglijst.

Garantie op doelpunten   
Dat er vanmiddag goals gaan vallen lijkt bijna wel zeker. In de laatste 16 thuiswedstrijden tegen Heerenveen scoorde PSV minimaal 1 keer. Dat terwijl Heerenveen óók scoorde in elk van zijn laatste 14 Eredivisie-duels met PSV.

Goed seizoen   
De laatste uitwedstrijd, nog voor de winterstop, verloor Heerenveen met 2-1 van Willem II. Vorige week wonnen de Friezen met 2-0 van ADO Den Haag. Heerenveen staat daardoor momenteel op een 4e plek, 5 punten achter PSV. Mocht Heerenveen winnen, komt het op 35 punten na 19 speelrondes. Dat is tekenend voor het goede seizoen van de ploeg van Jurgen Streppel, want dit puntenaantal behaalde Heerenveen pas drie keer eerder na 19 speelrondes.

Schaars en Marzo keren terug   
Bij Heerenveen spelen twee voormalig PSV’ers. Stijn Schaars stapte deze zomer na drie seizoenen PSV over naar Heerenveen, maar mist het duel tegen zijn oude werkgever vanwege een enkelblessure. Jeugdproduct Stefano Marzo debuteerde voor PSV in december 2011 in de UEFA Europa League-wedstrijd met Rapid Boekarest (2-1 winst). Het was zijn enige duel voor PSV.

Voorhoede op dreef   
Reza Ghoochannejhad maakte dit seizoen al 9 Eredivisie-doelpunten voor Heerenveen en is daarmee clubtopscorer. Vorig seizoen ging die titel naar Mitchell te Vrede, hij scoorde 10 keer. Vleugelspeler Sam Larsson is met 7 goals en 6 assists de meest waardevolle speler van Heerenveen. In de Eredivisie doet alleen Nicolai Jørgensen (12 goals en 8 assists) het beter.

Arber Zeneli is op zijn beurt weer topscorer in de uitduels van de Friezen. Hij scoorde 5 doelpunten buitenshuis. Het enige doelpunt dat Zeneli in een thuisduel scoorde was tegen, jawel, PSV.

Publiekstrekker Ødegaard   
Deze transferperiode zag Heerenveen twee spelers naar Turkije vertrekken: Mitchell Te Vrede speelt nu voor Boluspor en Caner Cavlan is verhuurd aan Sanliurfaspor. Daar staat de komst van een ware publiekstrekker tegenover: Martin Ødegaard (18) wordt gehuurd van Real Madrid en viel vorige week een minuut voor tijd in.