PSV terug op plaats twee na zege op VVV

PSV terug op plaats twee na zege op VVV
3 min
PSV1

PSV heeft AZ weer verwezen naar de derde plaats. De ploeg won zondagmiddag met 2-0 van VVV-Venlo, dat door PSV kansloos werd gelaten. Cody Gakpo en Donyell Malen tekenden voor de (fraaie) treffers.

Boscagli opnieuw belangrijk
Voor het duel in Noord-Limburg zag Hoofdcoach Roger Schmidt geen aanleiding zijn elftal te wijzigen na de 3-0 zege op Heracles Almelo vorige week zondag. Zodoende stond opnieuw Olivier Boscagli op het middenveld bij PSV. De Fransman liet na een klein kwartier zien waarom Schmidt die keuze maakte, want hij stond aan de basis van de 0-1. Boscagli opende fraai op Donyell Malen, die vervolgens Cody Gakpo een vrije schietkans bood. Die mogelijkheid was aan de Eindhovenaar besteed: Gakpo haalde droog uit en tekende voor de openingstreffer.

Geen gevaar
PSV drukte daarna niet door, maar had ook weinig te vrezen voor een aanvallend onmachtig VVV-Venlo. Yvon Mvogo moest eenmaal in actie komen, maar dat was nota bene op een moment dat Giakoumakis voor buitenspel werd teruggefloten. Via Eran Zahavi en opnieuw Gakpo had de ploeg van Schmidt nog enkele schietkansen, maar een tweede treffer bleef uit.

Baltempo  
In de openingsfase van de tweede helft beet de thuisploeg wat feller van zich af. Met opportunistisch voetbal vanuit een compacte organisatie kwam VVV-Venlo er af en toe dreigend uit. Toch zorgde dat niet voor paniek bij PSV, dat na een uur spelen het baltempo wat opvoerde en dat direct beloond zag worden. Een aanval die werd opgezet door Mario Götze belandde over vele schijven uiteindelijk voor de voeten van Malen. Op randje buitenspel tikte hij de 0-2 binnen.   

Beslist
Na een soortgelijke aanval kreeg de topscorer van PSV een kwartier voor tijd de bal op een presenteerblaadje om zijn tweede en PSV’s derde treffer te maken, maar ditmaal kwam Malen niet helemaal lekker uit met zijn passen en schoot hij naast. Spannend werd de wedstrijd door die misser allerminst. Na de 0-2 was het duel beslist. Mooie opsteker voor PSV was de rentree van Armando Obispo. De verdediger lag er lange tijd uit, maar maakte in Venlo zijn eerste minuten van het seizoen.