PSV tegen LASK? Zie hier PSV's route naar Europa

Artikel
PSV tegen LASK? Zie hier PSV's route naar Europa

Mocht PSV over twee wedstrijden te sterk blijken voor FC Basel dan wacht in de volgende ronde LASK. Dat heeft de loting voor Q3 van de UEFA Champions League maandagmiddag uitgewezen. Lees hieronder alle scenario’s waarmee PSV komende weken kwalificatie voor een Europese groepsfase kan afdwingen.

UEFA Champions League 
De route naar de UEFA Champions League (UCL) is in woorden het makkelijkst van allemaal. Wanneer PSV in drie dubbele confrontaties telkens als winnaar uit de strijd komt, dan verdwijnt het begin september in één van de met sterren versierde ballen die gebruikt worden bij de loting van het grootste clubtoernooi ter wereld.

De weg naar zo’n balletje begint met een tweestrijd met FC Basel, waarna bij winst dus LASK wacht. Wordt ook die ploeg verslagen, dan speelt PSV een Champions League play-off tegen een nog onbekende tegenstander.

Q2 UCL PSV - FC Basel 23 juli, return op 30 juli
Q3 UCL PSV - LASK* 6/7 augustus, return op 13/14 augustus
Play-off UCL n.n.b.* 20/21 augustus, return op 27/28 augustus

UEFA Europa League
Slaagt PSV er niet in om één van bovenstaande drie onderlinge ontmoetingen te overleven, dan kan het nog altijd richting de groepsfase van de UEFA Europa League (UEL).

Verlies in Q2?  
Laten we beginnen bij het slechtst denkbare scenario. Als FC Basel PSV uitschakelt, moet de ploeg van Van Bommel via twee rondes de groepsfase van de Europa League zien te bereiken. Dat zijn de derde voorronde van de Europa League en, bij winst, de play-off Europa League. Verliest het ook één van die confrontaties, dan is PSV Europees uitgeschakeld.

3e voorronde UEL FK Heugesund/Sturm Graz - PSV* 8 augustus, return op 15 augustus
Play-off UEL n.n.b.* 22 augustus, return op 29 augustus

Verlies in Q3 of Play-off UCL?
Wint PSV wel van FC Basel maar verliest het vervolgens van LASK? Dan weet PSV zich verzekerd van de groepsfase van de Europa League. Wint PSV van FC Basel en van LASK, maar gaat het daarna in de play-off UCL toch nog mis? Ook dan is PSV zeker van de groepsfase van de Europa League.