PSV teert niet op 3-2: ‘willen altijd winnen’

Artikel
PSV teert niet op 3-2: ‘willen altijd winnen’

Afgaande op de woorden van Mark van Bommel zal PSV morgen tegen FC Basel niet zomaar gokken op een gelijkspel. Volgens de hoofdcoach verandert er ondanks de 3-2 voorsprong uit het eerste duel niets aan de uitgangspositie van zijn team. “Wij willen altijd scoren, altijd winnen. Dat zal morgen niet anders zijn”, aldus Van Bommel in zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen de Zwitsers.

PSV neemt het dinsdag om 20.00 uur op tegen FC Basel, dat afgelopen weekend met een team vol andere spelers met 2-1 verloren van Sankt Gallen. Wat dat betreft kennen zij een soortgelijke generale richting de kwalificatiewedstrijd in de Champions League als PSV. Waar de Zwitsers een competitiewedstrijd verloren, verloor PSV de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Kerels
Na afloop van die wedstrijd tegen Ajax vond Van Bommel dat zijn spelers snel grote kerels moesten worden. “Natuurlijk kan dat in drie dagen”, zei hij maandagavond doelend op de wedstrijd van afgelopen zaterdag en richting die tegen FC Basel. “Het zijn dingen als balverlies op cruciale momenten. Dingen die we toen niet goed hebben gedaan en nu beter moeten. Dingen ook die je heel snel kunt verbeteren. Dat zullen we ook moeten doen, willen we in de Champions League spelen.”

De selectie van PSV kwam zondag alweer bijeen om de wedstrijd tegen Ajax af te sluiten en de voorbereiding richting FC Basel te starten. Bang dat de nederlaag van zaterdag doorwerkt is Van Bommel niet. “Het is nooit prettig om te verliezen, maar dit is een andere wedstrijd. Bovendien oogt het voor de buitenwacht misschien niet direct zo, maar als je de wedstrijd tegen Ajax analyseert zie je dat er kansen voor ons lagen.

Bekijk ook

PSV Work Out | Walk Out

Video

Betere slaap, betere gezondheid

Video

PSV Work Out | Dead Bug

Video