PSV-talenten komen in actie als jeugdinternationals

Artikel
PSV-talenten komen in actie als jeugdinternationals

Voor veel spelers is de interlandperiode net voorbij, maar anderen moeten nog in actie komen. Ook PSV O15-keeperstrainer Stefan Toonen gaat mee als keeperstrainer bij Oranje O15. We blikken terug op de resultaten van de interlandperiode en kijken welke van onze jongens nog in actie kunnen komen voor hun land.

Oranje O16 en O17
De O16 en O17 teams van Oranje komen nog in actie. De selectie van PSV O17 speelt komende week twee oefenwedstrijden tegen het O17-team van Frankrijk. Voor deze wedstrijden zijn PSV’ers Mylian Jimenez, Dylan Hopman en D’leanu Arts opgeroepen. Aron van Lare en Naawaz Landfeld staan stand-by voor deze wedstrijden. Oranje O16 houdt op de KNVB Campus een trainingsstage. Chahid El Allachi, Iggy Houben, Jamal Gonzaga, Livano Comenencia, Yaël Gil y Muinos en Tyron Perret Gentil zijn namens PSV opgeroepen voor deze training. Luc Netten en Tijmen Niekel staan stand-by.

Oranje O19
Oranje O19 speelde een tweetal oefenwedstrijden afgelopen weekend. Tegen Italië werd 2-2 gelijkgespeeld. Damian Timan, Mees Kreekels en Dennis Vos begonnen allemaal in de basis deze wedstrijd. De tweede wedstrijd was een 4-0 overwinning tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. Hier kwam alleen Timan in actie, die als wissel op het veld kwam.

O19 Internationaal
Noni Madueke heeft een goede indruk achtergelaten bij het O18-team van Engeland. Bij een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea maakte de buitenspeler een doelpunt en een assist bij de 2-0 overwinning. De selectie van Noorwegen O19 speelt twee EK-kwalificatiewedstrijden in oktober. Mathias Kjølø en Fredrik Oppegård van PSV O19 zitten beide bij de selectie van het Noorse team voor deze duels. Bij België O19 zaten Yorbe Vertessen en Maxime Delanghe afgelopen weekend bij de selectie voor oefenwedstrijden tegen Tsjechië en Portugal. Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa deed mee bij België O18 en Johan Bakayoko en Fedde Leysen kwamen voor de O17-ploeg van onze zuiderburen in actie.

Buitenland
Het O23-team van de Verenigde Staten behaalde een 2-0 oefen-overwinning tegen Japan. Bij de Amerikanen was er slechts één speler die de volle 90 minuten speelde: PSV’er Chris Gloster. De Jong-teams van België en Bosnië en Herzegovina speelden een EK-kwalificatiewedstrijd die in 0-0 gelijkspel eindigde. Namens België zat Dante Rigo op de bank. Amar Catic begon in de basis bij Bosnië en Herzegovina.

België O15 en O16
Kjell Peersman en Milan Govaers spelen op 24 en 26 september met België O16 een dubbele oefeninterland tegen Oekraïne O16. Namens PSV O15 zijn Tim van den Heuvel, Enzo Geerts en Renzo Tytens opgeroepen voor de detection trainingen van België O15.