PSV strijdt voor eerste Europese kwartfinale in elf jaar

PSV strijdt voor eerste Europese kwartfinale in elf jaar
2 min
PSV1

Na het doelpuntenfestijn in Eindhoven van vorige week is de opdracht voor PSV aankomende donderdag helder. De ploeg van trainer Roger Schmidt moet tegen FC Kopenhagen in ieder geval niet verliezen om aanspraak te maken op een eerste Europese kwartfinale in elf jaar. Beide teams steken in een goede vorm.

Selectie
PSV reisde woensdagochtend met 23 spelers naar de Deense hoofdstad. Phillipp Mwene, Ryan Thomas en André Ramalho ontbreken nog bij de ploeg. Het team traint woensdagavond in het stadion van tegenstander Kopenhagen.

Europese duels
PSV gaat zijn zestiende Europese duel van het seizoen spelen. In de laatste elf duels won de ploeg van Schmidt alleen van Sturm Graz (2x) en Maccabi Tel Aviv. In de laatste 23 duels buitenshuis won PSV er vier. De laatste keer dat PSV de kwartfinales van een Europees toernooi haalde, dateert uit het seizoen 2010-2011. Destijds bleek Benfica te sterk. De enige huidige PSV-spelers die ooit in een Europese kwartfinale in actie kwamen zijn Mario Götze, Armindo Bruma en Ramalho.

Evenwicht
Het is wellicht geen toeval dat beide teams elkaar in het heenduel in evenwicht hielden. Kopenhagen is in alle competities twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg verloor voor het laatst in oktober. PSV noteert sinds begin februari een reeks van tien opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. Kopenhagen won twee van zijn drie strafschoppenseries in Europa. PSV was drie van de vijf keer de sterkste vanaf elf meter.

Gakpo
Cody Gakpo maakte dit seizoen zeven Europese doelpunten. De teller staat in totaal op twaalf doelpunten in Europees verband voor de geboren Eindhovenaar. Daarmee staat hij op een negende plaats op de ranglijst van Europese doelpuntenmakers voor PSV. Gakpo is bij een nieuwe gele kaart geschorst voor het eerstvolgende Europese duel. Dat geldt eveneens voor Jordan Teze en Erick Gutiérrez.

Test je kennis over de wedstrijd

wedstrijden
PSV1