PSV sterk in thuiswedstrijden tegen ADO

Artikel
PSV sterk in thuiswedstrijden tegen ADO

Na een ijzersterke competitiestart heeft PSV het momenteel wat lastiger. Maar ondanks de tikjes die de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu kreeg in de uitwedstrijden tegen Ajax en FC Groningen, heeft PSV nog steeds vijf punten voorsprong op Ajax en AZ. De concurrenten spelen dit weekend tegen elkaar dus PSV kan tegen ADO Den Haag een mooie slag slaan.

19 zeges in 20 duels
PSV boekte in het verleden mooie resultaten tegen ADO. Van de 43 thuiswedstrijden die PSV tegen ADO speelde won het er 31. De Hagenaars gingen er vijf keer met de volle buit vandoor. Vooral de laatste jaren kan PSV mooie cijfers overleggen. Van de laatste twintig thuisduels met ADO in de Eredivisie won PSV er negentien. Het doelsaldo is net zo indrukwekkend: 75 doelpunten voor en slechts twaalf tegen.

3-1
Vorig seizoen won PSV in eigen huis met 3-1. Gastón Pereiro maakte de openingstreffer vanuit een strafschop en Luuk de Jong scoorde de 3-0. De 2-0 kwam op naam van Tom Beugelsdijk die de bal in eigen doel werkte. Daarna zette hij vanuit een penalty de einduitslag op het scorebord.

Sterk 2017
PSV kan tegen ADO voor de 27e keer dit jaar een eredivisiewedstrijd winnen. De laatste keer dat PSV zoveel duels won was in 2006. Het merendeel van die overwinningen behaalde PSV in eigen huis: 16 stuks in totaal. Wint PSV voor de winterstop nog van ADO en Vitesse dan evenaart PSV het clubrecord van 18 thuiszeges uit 2005.

Bekijk ook