PSV sluit samenwerkingsovereenkomst met OJC ROSMALEN

Artikel
PSV sluit samenwerkingsovereenkomst met OJC ROSMALEN

PSV gaat intensief samenwerken met topamateurvereniging OJC ROSMALEN. De club zal op het voetbalcomplex van OJC een nieuwe FUNdamentlocatie gaan opzetten. Tegelijkertijd gaat de PSV Jeugdopleiding OJC ROSMALEN in breed perspectief ondersteunen bij de opleiding van trainers en spelers.

Officieel
De samenwerking werd officieel bekrachtigd middels een ondertekening in het Philips Stadion, voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Namens OJC ROSMALEN was het voltallige bestuur aanwezig. Zij werden vanuit PSV vergezeld door Stan van Bijsterveldt (Coördinator Jeugdscouting), Rick de Rooij (Coördinator PSV FUNdament), Rick van Rooij (Coördinator Algemene zaken Jeugdopleiding), Rini de Groot (Hoofd Jeugdscouting), Joop Oosterveld (trainer en coördinatie FUNdament) en Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber.

‘Ontzettend blij’
“Wij zijn ontzettend blij en trots dat we de PSV FUNdamentopleiding dankzij OJC ROSMALEN kunnen uitbreiden in de regio Noord- en Midden-Brabant”, reageert Faber. “PSV FUNdament Rosmalen geeft ons de mogelijkheid om nog meer jonge spelers een vooropleiding tot jeugdspeler van PSV te geven zonder hen uit hun eigen woonomgeving te hoeven halen. Dat biedt de club een nieuw groot gebied waar het talenten vroegtijdig met PSV in aanraking laat komen en breed kan opleiden dichtbij huis.”

Uitbreiding
OJC is één van de grootste verenigingen van Nederland met selectieteams die in de hogere klassen van het amateurvoetbal spelen. Het verzorgingsgebied in en rondom Den Bosch is een voor PSV zeer mooie uitbreiding van het PSV FUNdament dat ook samenwerkt met Helmond Sport, VV Gilze en SV Orion.

FUNdament
De spelers uit PSV FUNdament zijn gescout door PSV, maar worden tot en met de O12-lichting in hun eigen regio getraind. Meer informatie over het FUNdament vind je hier.