PSV scoort vaak tegen ADO Den Haag

PSV scoort vaak tegen ADO Den Haag
2 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. Zaterdag aanstaande staat de uitwedstrijd bij ADO Den Haag op de planning. Een club waar PSV doorgaans vaak tegen scoort.

Onderling resultaat
Het is de 94e keer dat PSV en de Hagenezen in de Eredivisie elkaar treffen (W58-G23-V12). ADO werd in de Eredivisie alleen vaker verslagen door Ajax (62). Daarnaast staat de grootste thuisnederlaag van ADO gedeeltelijk op rekening van PSV: in 2018 werd het 0-7.

Nog een record
233 tegendoelpunten moest ADO van PSV incasseren. Daarmee heeft PSV nog een record in handen, want geen Eredivisie-ploeg deed dat vaker. In de laatste zeven Eredivisie-wedstrijden maakte PSV elke keer minimaal drie doelpunten (doelsaldo 26-5).

Laagvlieger
ADO begon het jaar goed met een 0-1 overwinning uit bij RKC Waalwijk. Echter is het tevens ook de enige overwinning in de laatste zestien Eredivisie-duels. De Hagenezen staan momenteel met twaalf punten zeventiende op de ranglijst.

Topscorers
PSV maakte dit jaar tot dusver de meeste doelpunten in de Eredivsie (16). Eran Zahavi is daar een belangrijke factor in: hij maakte er vijf en is daarmee tweede op de topscorerslijst van 2021. Alleen Georgios Giakoumakis van VVV-Venlo scoorde vaker: elf keer passeerde hij de keeper.  

Drie of nul
Drie keer in de laatste zes Eredivisie-duels hield Yvon Mvogo het doel schoon. In de drie wedstrijden dat het goals tegen kreeg waren dat er telkens drie.