PSV ruim langs sv DOSKO: 0-6

PSV heeft de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2015-2016 met ruime cijfers gewonnen van hoofdklasser sv DOSKO. Op sportpark Meilust zorgde Rai Vloet, Jürgen Locadia, Nikolai Laursen en Steven Bergwijn voor een 0-4 ruststand, na de pauze zorgde Aleksandar Boljevic en Andrija Lukovic voor een 0-6 eindstand.

Steven Bergwijn op dreef
PSV trad tegen de amateurs van sv DOSKO voor het eerst aan in de nieuwe uittenues van Umbro. In de nieuwe tenues begon het team van Phillip Cocu voortvarend aan de wedstrijd tegen de Hoofdklasser uit Bergen op Zoom. Rai Vloet openende na 13 minuten de score voor PSV, na terugleggen van Jürgen Locadia werd SV Dosko-doelman Dennis Hagenaars voor het eerst gepasseerd. Locadia maakte amper vijf minuten later zelf de 0-2, na een bijzonder fraaie assist van Steven Bergwijn. De spits was vervolgens aangever bij het derde doelpunt van PSV, de Deense nieuwkomer Nikolai Laursen kon op aangeven van Locadia van dichtbij binnenkoppen. Het slotstuk van de eerste helft was voor Bergwijn, die na een schitterende combinatie tussen Laursen, Locadia en hemzelf de 0-4 op het scorebord zette.

Nikolai Laursen gaf zijn officieuze debuut glans met een treffer | © PSV Media Nikolai Laursen gaf zijn officieuze debuut glans met een treffer | © PSV Media

Doelpunten Boljevic en Lukovic
Phillip Cocu wisselde in de rust bijna zijn complete elftal, enkel Jürgen Locadia, Nikolai Laursen en Joshua Brenet bleven staan voor de tweede helft. Één van de nieuwkomers, Aleksandar Boljevic maakte er direct na rust 0-5 van. Andrija Lukovic zorgde na een uur spelen voor het laatste doelpunt van de middag. In de rebound schoot de Serviër de 0-6 binnen. Olivier Rommens kwam vervolgens nog in het veld voor Joshua Brenet, terwijl Steven Bergwijn en Rai Vloet in de tweede helft terugkwamen in het team om Laursen en Locadia af te lossen. De volgende oefenwedstrijd van PSV wordt aanstaande zaterdag gespeeld in Zwitserland, tijdens de Valais Cup is FC Basel de tegenstander van het team van Phillip Cocu.

Andrija Lukovic scoort hier de 0-6 met het hoofd | © PSV Media Andrija Lukovic scoort hier de 0-6 met het hoofd | © PSV Media

Doelpunten: (13) Vloet 0-1; (16) Locadia 0-2; (23) Laursen 0-3; (35) Bergwijn 0-4; (47) Boljevic 0-5 en (60) Lukovic 0-6.