PSV richting play-offs Champions League na winst in Denemarken

De ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt mag zich klaarmaken voor de play-offs van de Champions League. In Denemarken werd FC Midtjylland met 1-0 verslagen om het ticket veilig te stellen.

Hongerig
PSV ging met een uitstekende uitgangspositie de wedstrijd in, door de eerdere 3-0 winst. Desondanks bleef PSV gehaaid. FC Midtjylland-doelman Lössl werd snel op de proef gesteld door Eran Zahavi die uit een sliding wist te schieten. Later was het Ibrahim Sangaré die zelf het combinatiespel opzette en in het zestienmetergebied verscheen. Het lukte de Ivoriaan echter net niet om de bal af te leggen. Ook Zahavi bleef hongerig. De spits kwam zeer gevaarlijk voor het Deense doel en moest kiezen tussen een moeilijke steekpass richting Cody Gakpo of zelf schieten. De keuze viel op het laatstgenoemde maar de bal eindigde snoeihard in het zijnet.

Kracht achterin

De meeste dreiging kwam over de rechterflank. Noni Madueke en Mario Götze vonden elkaar vaak in de combinatie. Twee keer kwam het tot een gevaarlijke voorzet, beide vonden echter geen voet om het werk af te ronden. PSV was zeker niet vrij van kansen, maar de ploeg probeerde de krachten te sparen. Na een aantal zware wedstrijden bleef de vuistregel: doorgaan naar de volgende ronde. Achterin was die boodschap duidelijk. De Deense aanvallers hebben op de harde manier kennis gemaakt met André Ramalho, die menige aanval onschadelijk maakte. Ook Joël Drommel aaste op zijn derde clean sheet op rij. Met prima reddingen hield hij het Eindhovense doel schoon. Gevaarlijkste man in de eerste helft werd Gakpo. Op aangegeven van Götze kon hij op doel schieten, maar de hoek bleek te moeilijk en Lössl lag in de weg. Zonder doelpunten keerde beide ploegen richting de kleedkamer.

Drommel
In de tweede helft kostte het een fractie van een minuut voor PSV om tot een kans te komen. Madueke liet zijn goede vorm voor zich spreken en kwam tot een schot van dichtbij, maar hij zag zijn inzet over het doel gaan. Ook Gakpo bleef een hoofdpijndossier voor de doelman van de Denen. De geboren Eindhovenaar werd weggestuurd met de bal door Zahavi en schoot slechts enkele centimeters naast het aluminium. Aan de andere kant kwam het gevaarlijkste moment van de thuisploeg uit een standaardsituatie. Een vrije trap sierde over de muur en richting de hoek van het doel, maar Drommel had een uitstekende reflex in huis om het schot te vangen.

Last minute winner
In de slotminuten werden tactische wijzigingen doorgevoerd om de klus te klaren. Een van deze wijzigingen was het debuut van Fodé Fofana. De spits maakte zijn eerste minuten in de hoofdmacht van PSV. Bij het trainingskamp mocht hij zijn kwaliteiten al laten zien en nu kreeg hij het vertrouwen van Roger Schmidt. In de slotminuten was het een andere invaller die het verschil maakte. Bruma wist met een schot van afstand de doelman te verrassen en zorgde ervoor dat PSV alsnog met de winst terug naar Eindhoven kon vliegen en de play-offs van de Champions League veilig gesteld.