PSV - Real Sociedad in stats | eerste ontmoeting ooit

Artikel
PSV - Real Sociedad in stats | eerste ontmoeting ooit

PSV speelt donderdag voor het eerst in de geschiedenis een Europese wedstrijd tegen Real Sociedad. Een fraai affiche, zonder – op voorhand – grote favoriet.

Euro Club Index
PSV staat op de 44e plaats van de Euro Club Index. Dat is 17 plekken onder Real Sociedad dat op de 27e plaats staat. Benfica, waar PSV tegen speelde in de voorronde van de UEFA Champions League, staat op de 26e plaats.

Positieve reeks voor PSV
Dit jaar wordt het negende jaar dat PSV meespeelt in de Europa League. Voor Real Sociedad is het de derde keer. PSV zit in een goede reeks. De club was de afgelopen zes Europese thuiswedstrijden onverslaanbaar. De ploeg won vijf keer en speelde één keer gelijk. Real Sociedad had minder geluk. Zij wonnen de afgelopen vijf Europese wedstrijden niet. 

Groepswinnaar
PSV ging van de negen keer dat het in een Europese groepsfase speelde, vijf keer door naar de volgende ronde. Vorig seizoen werd PSV groepswinnaar in een poule met Granada CF, PAOK en Omonia Nicosia. Het was de eerste keer in een langere tijd dat de ploeg van een Spaanse club won. Na de winterstop werd PSV na twee duels uitgeschakeld door Olympiacos FC (5-4 over twee duels).

Op weg naar het honderdste doelpunt
PSV is drie doelpunten verwijderd van honderdste goal in de Europa League sinds het eerste optreden in het toernooi in 2009-2010. Nog maar tien andere clubs hebben dit aantal gehaald. Zowel Eran Zahavi als Mario Götze staat dit seizoen momenteel bovenaan met het aantal gescoorde doelpunten voor Europese wedstrijden. Beide spelers hebben drie keer gescoord. Zahavi heeft voor PSV negen Europese doelpunten gemaakt in twaalf wedstrijden. Hij kan de komende wedstrijden de twaalfde speler van PSV worden die tien of meer Europese doelpunten maakt.

Bekijk ook