PSV presteert naar behoren tegen Deense tegenstanders

PSV presteert naar behoren tegen Deense tegenstanders
3 min
PSV1

PSV kent een uitstekende balans in wedstrijden tegen Deense clubs. In het aankomende tweeluik met FC Kopenhagen hoopt de ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt deze reeks een passend vervolg te geven. In het vijftiende Europese duel van dit seizoen wil PSV zichzelf donderdagavond in eigen huis een goede uitgangspositie verschaffen.

Deense tegenstanders
PSV speelde in de historie van de club viermaal eerder in het Philips Stadion tegen een Deense tegenstander. De club won alle vier die duels. PSV scoorde in dat kwartet aan wedstrijden maar liefst achttien keer en kreeg slechts een doelpunt tegen. Esbjerg fB, Naestved IF, Kopenhagen en FC Midtjylland kwamen in het verleden allen een keer op bezoek in Eindhoven.

Eerdere ontmoeting
PSV trof FC Kopenhagen tweemaal eerder in een Europees duel. In het seizoen 2009-2010 werd PSV in de poulefase van de Europa League gekoppeld aan de ploeg uit de Deense hoofdstad. In Eindhoven stuurde de thuisploeg de bezoekers met lege handen terug naar huis: 1-0. Jonathan Reis tekende voor de enige treffer. In Kopenhagen deelden beide ploegen de punten. Balász Dzsudzsák scoorde destijds voor PSV.

Recente historie
Het is voor het eerst sinds het seizoen 2015-2016 dat PSV erin slaagt de laatste zestien van een Europees toernooi te bereiken. Kopenhagen presteerde dit twee seizoenen geleden voor het laatst. De ploeg haalde in dat jaar zelfs de kwartfinale van de Europa League. Kopenhagen staat aan de vooravond van het dertiende Conference League-duel van dit seizoen. Daarin scoorde het liefst 36 doelpunten, ten minste vijf meer dan ieder ander team. De koploper van Denemarken is in zijn laatste tien duels in alle competities ongeslagen. PSV is dus gewaarschuwd.

Oude bekenden
PSV treft tegen Kopenhagen een aantal oud-Eredivisie spelers. Nicølai Jorgensen, Kevin Diks en Nicolai Boilesen staan momenteel onder contract bij de Deense ploeg. Enkele spelers die zowel voor PSV als voor Kopenhagen hebben gespeeld zijn Ivan Nielsen, Kenneth Perez, Atiba Hutchinson en Mathias ‘Zanka’ Jørgensen.

Steun ons in het Philips Stadion
Steun jij PSV dondergavond in het Philips Stadion? Per Club Card kun je vier tickets voor het duel bestellen. Je bent er al bij vanaf 25 euro. Klik op onderstaande button om naar onze ticketpagina te gaan en selecteer je plaats.

Steun PSV