PSV Phoxy Club passeert mijlpaal van 20.000 leden

Artikel
PSV Phoxy Club passeert mijlpaal van 20.000 leden

De PSV Phoxy Club heeft de mijlpaal van 20.000 leden bereikt. Zondag, voorafgaand aan PSV-AZ, zal Eindhovenaar Finn de Koning (6) worden gehuldigd als het 20.000ste lid en wordt er stilgestaan bij dit feestelijke feit. Er zal onder meer een metershoog opblaasbaar hoofd van Phoxy op het veld verschijnen.

De PSV Phoxy Club heeft de mijlpaal van 20.000 leden bereikt. Zondag, voorafgaand aan PSV-AZ, zal Eindhovenaar Finn de Koning (6) worden gehuldigd als het 20.000ste lid en wordt er stilgestaan bij dit feestelijke feit. Er zal onder meer een metershoog opblaasbaar hoofd van Phoxy op het veld verschijnen.

Phoxy's grote vriend Gomes. Phoxy's grote vriend Gomes.

<b>Leden uit het hele land</b>
PSV was de eerste voetbalclub in Nederland met een fanclub voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar en stond hiermee aan de basis van een nieuw fenomeen. De PSV Phoxy Club, begonnen als de PSV Junior Club, bestaat sinds eind 1998 en begon als een gratis club om kinderen kennis te laten maken met PSV en ze aan de rood-witten te binden. Sinds drie jaar is de Phoxy Club onderdeel van de PSV Marketing & Media-afdeling en mede dankzij de flinke media-aandacht is de club spectaculair gegroeid. De 20.000 leden komen uit het hele land, van Maastricht tot Groningen. Er wonen ook leden in het buitenland, maar het gros komt uit Noord-Brabant. Ook de leeftijd van de leden loopt uiteen, letterlijk van 0 tot en met 12 jaar. Het jongste lid was amper vijftig minuten oud toen de ouders een lidmaatschap aanvroegen en het komt wel vaker voor dat fervente PSV-supporters hun pasgeboren baby’s meteen bij de Phoxy Club aanmelden en vervólgens pas bij het geboorteregister op het gemeentehuis. Een substantieel deel van de leden is tussen de 8 en 12 jaar.

<b>Jeugdmarketingbeleid</b>
De PSV Phoxy Club vormt het hart van het jeugdmarketingbeleid van PSV en is dus ook een bewezen platform voor sponsoren en partners om zich bij die doelgroep aan te sluiten. De grote en actieve betrokkenheid van de grote ledengroep, hun familie en de scholen stimuleren PSV enorm. De kosten van het lidmaatschap zijn momenteel € 19,95 per jaar. Kinderen ontvangen hiervoor onder andere zes keer per jaar het PhoxyNIEUWS, het clubblad van de PSV Phoxy Club, waar vier keer per jaar een presentje bij zit. Iedere maand ontvangen zij de Phoxym@il, bij hun verjaardag krijgen ze een verjaardagskaart, ze krijgen een persoonlijke PSV Phoxy Clubpas en een uitnodiging voor de PSV Phoxy Clubdag. Daarnaast heeft de vrolijke vos nog veel andere activiteiten, waaronder vele kinderfeestjes, de jaarlijkse babyfoto en natuurlijk de thuiswedstrijden van PSV. Vorig seizoen werd Phoxy nog landelijk gehuldigd als Mascotte van het Jaar, een prijs die de PSV-mascotte kreeg na een verkiezing van voetbaltijdschrift VI.

Vorig seizoen werd Phoxy nog landelijk gehuldigd als Mascotte van het Jaar. Vorig seizoen werd Phoxy nog landelijk gehuldigd als Mascotte van het Jaar.

<b>Phoxy ook op Hyves!</b>
Vanwege de grote belangstelling van de laatste weken verwacht PSV dat de groei van de PSV Phoxy Club zich sterk blijft doorzetten. Vanaf 10 tot en met 16 december komt er nog een speciale feestweek, waarin de leden veel prijzen kunnen winnen. Overigens heeft Phoxy tegenwoordig ook een eigen pagina op het populaire online vriendennetwerk Hyves, dat met miljoenen leden marktleider is in Nederland. De Hyves-pagina van Phoxy is http://phoxy.hyves.nl/. Op de officiële website www.phoxyclub.nl kunt u terecht voor achtergrondinformatie over de PSV Phoxy Club.