PSV - PEC in Stats | In vorm tegen Overijsselse clubs

Artikel
PSV - PEC in Stats | In vorm tegen Overijsselse clubs

Na de interlandstop, kijkt PSV er weer naar uit om aankomende zaterdag op jacht te gaan naar een overwinning tegen PEC Zwolle. Uit de statistieken blijkt dat PSV vol vertrouwen kan starten. De ploeg won namelijk 14 van zijn laatste 16 thuisduels tegen PEC in de Eredivisie.

Goede reeks  
PSV zit in een goede reeks. De ploeg won zijn laatste 13 Eredivisie-wedstrijden tegen PEC Zwolle. In de geschiedenis won de club alleen vaker tegen Willem II (18, 2004-2015) en ADO Den Haag (14, 1991-2010). Deze reeks is voor PEC Zwolle een recordaantal opeenvolgende nederlagen tegen één specifieke club.

Geen van laatste 36 Eredivisie-duels verloren
De afgelopen wedstrijden wist PSV wel raad met clubs uit Overijssel. De ploeg verloor geen van zijn laatste 36 Eredivisie-duels tegen een club uit die provincie.  de ploeg won 29 wedstrijden en speelden er 7 gelijk. De laatste nederlaag van PSV tegen een ploeg uit die regio was tegen Heracles Almelo op 19 september 2015.

Strafschopgebied
PSV heeft dit Eredivisie-seizoen al 7 keer gescoord van buiten het strafschopgebied. Dit is meer dan elke andere club. Vorig seizoen wist de ploeg ook op die manier te scoren. PSV maakte toen 13 doelpunten. 

Debuut Götze
Mario Götze heeft een positieve ervaring met PEC Zwolle. De Duitser maakte op 18 oktober 2020 zijn Eredivisie-debuut tegen de club. In slechts negen minuten scoorde hij ook zijn eerste treffer.

Oude bekende
Ryan Thomas kent PEC Zwolle erg goed. De middenvelder speelde 123 Eredivisie-duels voor de ploeg tussen 2013 en 2018. Hij maakte in totaal acht doelpunten. Thomas won in 2013-2014 de KNVB Beker met de club, mede dankzij 2 doelpunten van hem in de finale. Het werd toen 5-1 tegen Ajax.

Meest waardevolle speler
Cody Gakpo staat op de derde plaats van de meest waardevolle spelers in de Eredivisie. De aanvaller maakte twee doelpunten en gaf zes assists. Hij staat daarmee samen met Steven Berghuis op een gedeelde eerste plek met de meeste voorzetten dit seizoen.

Voetbalwereld vraagt aandacht voor LHBTI+ acceptatie
Komend weekend staan alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie in het teken van een bredere LHBTI+ acceptatie. Alle clubs maken zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden.

In het weekend van 15, 16 en 17 oktober - het weekend na International Coming Out Day – dragen alle clubs in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaalvoetbal mannen en vrouwen daarom OneLove aanvoerdersbanden, wapperen er speciale cornervlaggen en zijn er speciale speldjes en tenues zichtbaar.

Bekijk ook