PSV pakt drie belangrijke punten tegen Sturm Graz

Artikel
PSV pakt drie belangrijke punten tegen Sturm Graz

PSV won in eigen huis van Sturm Graz. Door de drie belangrijke punten staat de ploeg tweede in de Europa League-poule. Een punt halen tegen Real Sociedad is nu genoeg om verder te gaan in deze competitie.

Drie belangrijke punten
Om verder te gaan in de Europa League was een overwinning nodig op Sturm Graz. Buiten het lege Philips Stadion lieten de fans zich horen met vuurwerk. Vanaf de eerste minuut was de controle voor PSV, maar zette Sturm Graz een muur voor het doel. Toch duurde het niet lang voor de eerste Eindhovense kans kwam. Carlos Vinícius kopte bijna de openingstreffer binnen na een voorzet van Mario Götze. De Duitser werd later nog gevonden door Ritsu Doan met een knappe steekpass, maar kwam niet tot schieten. 

Op slag van rust
Sturm Graz kwam nauwelijks aan voetballen toe, maar de Oostenrijkers gaven ook weinig ruimte weg. Phillipp Mwene wist hier bijna doorheen te breken na een slimme pass van Doan, maar zijn voorzet kwam niet aan. Bruma probeerde het nog met een schot die over het doel sierde. De Portugees kwam heel dichtbij de openingsgoal na een combinatie met Vinícius, het was een kwestie van de bal klaarleggen voor de intikker, maar de laatste pass mislukte. Uiteindelijk kreeg de Braziliaan toch zijn doelpunt op slag van rust. Götze kon de bal overnemen na geklungel van Sturm Graz en werd gevloerd. Vinícius mocht aanleggen voor de strafschop en faalde niet. Ruststand: 1-0.

Ruimte
In de tweede helft lag er meer ruimte. Vlak na het fluitsignaal gooide Mwene al een uitstekende voorzet het zestienmetergebied in. Götze kopte de bal echter net naast het doel. Er zat er een stuk meer vaart in het spel. Na de openingstreffer ging Sturm Graz meer aanvallend spelen, waardoor er meer ruimte ontstond in de Oostenrijkse defensie. De eerste die deze ruimte kon benutten was Bruma. Na een hele knappe pass van Doan schoot de Portugees met scherp. Een comfortabele 2-0 voorsprong vroeg in de tweede helft. 

Klus geklaard
Door de verruimde voorsprong kon PSV vrijuit spelen. Sturm Graz kwam niet meer aan voetballen toe en de 3-0 hing in de lucht. Invaller Yorbe Vertessen kwam twee keer dichtbij. Eerst met een schot die net naast het doel ging, daarna vond hij het net wel, maar werd afgevlagd voor buitenspel. In de slotfase kwam er nog een bijzonder moment voor Jeremy Antonisse. De aanvaller, die normaliter voor Jong PSV speelt, mocht zijn debuut maken in de Europa League. Hij ging gretig op zoek naar zijn eerste treffer in het eerste, maar genoeg tijd was er niet meer. PSV pakt in eigen huis drie belangrijke punten. Hiermee klimt de ploeg naar de tweede plek in de poule. Als PSV minimaal een punt pakt tegen Real Sociedad, gaat het avontuur in de Europa League verder. Lukt dit niet, dan wacht deelname aan de Conference League.