PSV overwintert in Europa na thriller in groep E

PSV overwintert in Europa na thriller in groep E
2 min
PSV1

PSV heeft zich donderdagavond geplaatst voor de knock-outfase van de UEFA Europa League. Op een razend spannende avond won de ploeg met 0-1 van Granada, terwijl concurrent PAOK onderuit ging op Cyprus.

Intenties
Na de vele wijzigingen van afgelopen weekend, viel Roger Schmidt donderdagavond terug op de formatie waarmee hij in de weken daarvoor geregeld indruk maakte. Daarmee waren de intenties van PSV al voor de aftrap helder. De ploeg wilde winnen en koos in Estádio Nuevo Los Cármenes zichtbaar voor de aanval. Na twintig minuten van druk, leverde dat een eerste grote kans op.

Beloning voor goede spel
Donyell Malen werd door Cody Gakpo met de borst bediend en schoot daarna maar net naast de verkeerde kant van de paal. De misser inspireerde PSV tot meer en in de 38e minuut volgde de beloning. Op fraaie wijze bovendien. Met een pass door het hart van de Spaanse-defensie stelde Olivier Boscagli linksback Philipp Max in staat de bal voor te trekken en die bediende Malen op zijn wenken na een sterke loopactie: 0-1.

In de verdrukking  
Tien minuten in de tweede helft had Denzel Dumfries de 0-2 op zijn schoen. De aanvoerder werd bediend door Mario Götze, die met een dribbel vier spelers van Granada zijn hielen liet zien. Dumfries’ poging kon echter ternauwernood worden gekeerd door doelman Rui Silva. Die redding inspireerde de thuisploeg dan weer, dat er flinke tand bijstak en PSV vanaf een uur spelen flink onder druk zette.

Vechtlust
Onder meer dankzij goed keeperswerk van Yvon Mvogo en het nodige geluk her en der bleef PSV een tegentreffer bespaard. Gelijktijdig drong in het elftal het besef door dat de ploeg overwintering kon bewerkstelligen na berichten van een voorsprong van Omonia Nicosia tegen PAOK. Het wakkerde extra vechtlust aan, waarmee PSV de zege over de streep trok. Omdat Omonia de zege op Cyprus niet meer weg gaf, doet de laatste speelronde er niet meer toe.

Stand in groep E
Granada: 5-10
PSV: 5-9
PAOK: 5-5
Omonia Nicosia: 5-4