PSV opent het Europese seizoen tegen een geheel onbekende

PSV opent het Europese seizoen tegen een geheel onbekende
2 min

Voor het eerst sinds december 2019 speelt PSV een duel in een Europees hoofdtoernooi. De tegenstander: het Spaanse Granada CF. De twee ploegen ontmoetten elkaar nog nooit in een officiële wedstrijd. Gracenote zocht alles uit over het onderlinge treffen.

Lange weg Granada
Voor het eerst in de geschiedenis van de club neemt Granada CF deel aan de Europa League. De Spaanse opponent van PSV heeft drie obstakels gehad, voor de plaatsing definitief was. De ploeg rekende respectievelijk af met het Albanese KS Teuta (0-4), het Georgische Lokomotivi Tbilisi (2-0) en het Zweedse Malmö FF (1-3). De middenmoter in de Primera División is de twaalfde Spaanse ploeg die uitkomt in het hoofdtoernooi van de Europa League. Alleen Duitsland (17), Engeland (15) en Italië (14) hebben meer deelnemende teams in de Europa League gehad sinds de huidige opzet.

Ongeslagen reeks in eigen huis
PSV in de laatste zes thuisduels in Europees verband ongeslagen. FC Barcelona was de laatste ploeg die Eindhoven met drie punten verliet, op 28 november 28 (1-2). Daarna volgden drie overwinningen en drie gelijke spelen voor PSV. In totaliteit wordt er weinig gewonnen door PSV in groepsfases van Europese toernooien. Slechts twee van de laatste achttien Europese duels wist de club te winnen.

Schmidt kan Rutten evenaren
Hoofdcoach Roger Schmidt won zijn eerste twee Europese duels met PSV. NS Mura en Rosenborg BK werden achtereenvolgens met 1-5 en 0-2 verslagen. De Duitse trainer kan de eerste oefenmeester van PSV sinds Fred Rutten worden, die zijn eerste drie Europese wedstrijden met de club wint. Rutten deed dat met PSV in 2009, toen hij vier keer op rij met 1-0 of 0-1 won.