PSV ook langs FC Groningen: 2-1

Artikel
PSV ook langs FC Groningen: 2-1

PSV heeft in het Philips Stadion een 2-1 zege geboekt op FC Groningen. Nicolas Isimat-Mirin scoorde in de tweede helft de beslissende treffer uit een hoekschop.

Vroege openingsgoal Wijnaldum
In de eerste minuten kreeg FC Groningen een aantal kansen om de voorsprong te pakken in Eindhoven. Jeroen Zoet stond echter paraat bij onder meer twee kansen van Van der Velden. Groningen leek even de betere ploeg, maar toch was het PSV dat toesloeg. Wijnaldum speelde De Jong aan en ontving de bal uitstekend terug, waarna hij met een prachtig gekruld schot Groningen-doelman Padt kansloos liet: 1-0. Vanaf dat moment heerste PSV en kreeg het kansen via Luuk de Jong. Memphis ging aan zijn man voorbij en gaf goed voor op de spits, die net over kopte. Even later kreeg PSV een strafschop. Een prima pass van Memphis zette Wijnaldum vrij voor de keeper. Op het moment dat de middenvelder wilde uithalen, werd hij neergelegd door Kappelhof. Padt stopte het schot van De Jong, maar Memphis schoot de rebound raak. Higler keurde de treffer echter af, want Memphis was te vroeg ingelopen. Vlak voor rust drong FC Groningen nog even aan en werd het gevaarlijk via Botteghin. Eerst schoot hij na een corner nog over, maar bij de tweede hoekschop in korte tijd kopte hij raak: 1-1.

Doelman Sergio Padt van FC Groningen stopt de strafschop van Luuk de Jong | © Pics United Doelman Sergio Padt van FC Groningen stopt de strafschop van Luuk de Jong | © Pics United

Doelpunt Isimat-Mirin
Vanaf de eerste minuut van de tweede helft deed PSV er alles aan om weer op voorsprong te komen. Dat lukte bijna meteen, maar De Jong kopte over uit een voorzet van Narsingh. Ook Wijnaldum kreeg nog een grote kans op de 2-1. Hij werd goed vrijgespeeld door Memphis, maar schoot voorlangs. In de 66e minuut kreeg PSV wat het verdiende. Een hoekschop belandde op het hoofd van De Jong, die de bal terug de drukte in kopte. Hij kwam terecht bij Nicolas Isimat-Mirin, die uit de draai raak schoot: 2-1. Uitblinker Wijnaldum bleef daarna de gevaarlijkste man bij PSV. Na een mooie actie schoot hij in de handen van Padt en even later ging zijn inzet voorlangs. In de slotfase kreeg PSV nog één grote kans toen FC Groningen de keeper meestuurde in een allerlaatste kans. Dat mislukte, waardoor PSV er uit kon komen. Memphis probeerde vanaf de middenlijn het lege doel onder vuur te nemen, maar hij mikte naast. Verder bleven echte grote kansen achterwege en kon PSV eenvoudig stand houden. Zo boekte PSV na de 0-3 overwinning op Go Ahead Eagles de tweede zege op rij: 2-1.

Vreugde na de 2-1 van Nicolas Isimat in de 66e minuut van de wedstrijd | © Pics United Vreugde na de 2-1 van Nicolas Isimat in de 66e minuut van de wedstrijd | © Pics United

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video