PSV ontmoet Gronings spitsenduo in topvorm

PSV ontmoet Gronings spitsenduo in topvorm
2 min

Het spitsenduo van FC Groningen is dreef. Na de winterstop scoorden Mimoun Mahi en Bryan Linssen achttien van de vijfentwintig Groningse treffers.

Assist tegen PSV
Mahi is met zestien treffers clubtopscorer van FC Groningen en scoorde in de laatste vier eredivisieduels van de Groningers. Enkel Peter Houtman deed dat ooit beter: in 1982 scoorde hij zeven duels op rij voor FC Groningen. Mahi scoorde in vijf duels tegen PSV nog nooit, maar gaf in 2014 na een actie over de linkerflank wel de beslissende assist waardoor de editie van dat jaar in 1-1 eindigde. 

Minimaal twee goals
Ook de rest van de ploeg verkeert in prima vorm. FC Groningen won drie van zijn vier laatste wedstrijden in de Eredivisie en scoorde in die vier wedstrijden bovendien telkens minimaal twee keer. Van april tot augustus 2014 zette Groningen voor het laatst een langere reeks met minimaal twee treffers neer, toen in vijf wedstrijden.

Faber
FC Groningen - PSV is ook de ontmoeting tussen de coaches Ernest Faber en Phillip Cocu. Faber speelde tussen 1992 en 2004 175 eredivisiewedstrijden voor PSV en was er van 2012 tot en met 2015 assistent-trainer, onder zowel Dick Advocaat als Phillip Cocu. In het seizoen 2013-2014 was hij vijf wedstrijden interim-trainer bij afwezigheid van Cocu.