PSV onderuit tegen AS Monaco

PSV heeft in zijn vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding met 3-1 verloren van AS Monaco. Ondanks de inbreng van de aanwinsten Davy Pröpper, Maxime Lestienne en Gastón Pereiro moest PSV de zege aan de Fransen laten. Jürgen Locadia maakte het enige doelpunt voor PSV.

Isimat treft oude ploeggenoten
PSV trad in Stadio E. Brunod aan met Isimat Mirin in de basis, de centrale verdediger kwam deze zomer over van AS Monaco. De Fransman van PSV kon niet voorkomen dat de Monegasken in de eerste helft domineerden. Vooral de Portugese aanvaller Ivan Cavaleiro maakte het de verdediging van PSV vaak lastig. Na een kwartier spelen brak de van Benfica overgenomen buitenspeler door op links, waarna hij door Joshua Brenet licht werd aangeraakt in het zestienmetergebied. De Cypriotisch scheidsrechter vond het voldoende voor een strafschop, die door Cavaleiro zelf om werd gezet in een doelpunt (1-0).

Veel onbegrip bij PSV over de makkelijk toegekende strafschop | © PSV Media Veel onbegrip bij PSV over de makkelijk toegekende strafschop | © PSV Media

Debuut Pröpper, Lestienne en Pereiro
In de tweede helft bracht hoofdtrainer Phillip Cocu de aanwinsten Davy Pröpper en Maxime Lestienne binnen de lijnen. Even daarvoor was Jürgen Locadia dicht bij de gelijkmaker. De aanvaller probeerde doelman Danijel Subašić van afstand te verrassen, maar zijn poging scheerde net langs het doel van de veertienvoudig international van Kroatië. Ook aanwinst Lestienne was gevaarlijk voor het doel van AS Monaco, maar het schot van de Belg met buitenkant links miste richting. Tien minuten voor tijd volgde ook het debuut van Gastón Pereiro, het was echter Locadia die in de 84e minuut voor de gelijkmaker tekende. Op aangeven van Lestienne mikte Locadia de bal op schitterende wijze in de kruising. Helaas voor PSV ging het in de slotfase alsnog mis, Stephan El Shaarawy en Anthony Martial schoten Monaco naar de overwinning.

Davy Pröpper was één van de drie debutanten deze avond bij PSV | © PSV Media Davy Pröpper was één van de drie debutanten deze avond bij PSV | © PSV Media

Doelpunten: 0-1. (15, pen) Cavaleiro 0-1; (84) Locadia 1-1; (85.) El Shaarawy 2-1; (90) Martial.

Opstelling PSV: Zoet; Brenet, Isimat, Bruma (73, Alberto), De Wijs; Hendrix (46, Schaars), Vloet (62, Pröpper), Maher, Narsingh (80, Pereiro), De Jong (73, Lestienne) en Locadia.