PSV O19 in slotminuut langs FC Barcelona

PSV O19 heeft op een schitterende manier de groepsfase van de Otten Cup afgesloten. Door een doelpunt in de laatste minuut van Simon van Duivenbooden pakte PSV de drie punten en werd FC Barcelona verslagen. Door de overwinning plaatst de ploeg van Ruud van Nistelrooy zich voor de halve finale.

Gemiste strafschop
Na twee minuten voetballen kreeg PSV al een kans op de 1-0. Nadat Daniels gevloerd werd in het zestienmetergebied mocht Madueke aanleggen. Echter kwam zijn inzet aan de andere kant van de paal terecht. In de 21ste minuut was PSV opnieuw kansrijk. Na een opmaat gegeven voorzet van Thomas hoefde Tielemans de bal alleen nog maar binnen te tikken. De Spaanse doelman stond goed op te letten en voorkwam een treffer.

PSV kreeg kansen
Na rust kreeg Thomas de bal aangespeeld van Sambo in de zestien. Het schot werd helaas gepareerd door de keeper van Barcelona. Kort daarna kreeg Thomas nog een schietkans maar zijn inzet belandde naast de goal. Toch gaf Barcelona zich niet over. Louie Mark Barry werd weggestuurd en kwam oog in oog met Delanghe te staan die goed zijn doel uitkwam en de inzet onschadelijk maakte.

De beslissing
In de laatste minuut bekroonde PSV zichzelf tot winnaar. Na een mooie combinatie kreeg Van Duivenbooden de bal mee en bleef uiterst kalm. Wat volgde was een vreugde-uitbarsting op het veld en de tribune. Door de overwinning mag PSV zich gaan opmaken voor de halve finale van de Otten Cup.