PSV O19 houdt hoop op knock-outfase Youth League

3 min

Een heerlijk, open voetbalgevecht op Sportcomplex De Herdgang tussen PSV O19 en FC Barcelona O19 is woensdagmiddag geëindigd in 1-1. De Spanjaarden kwamen vroeg op voorsprong, PSV miste daarna een arsenaal aan kansen, maar beloonde zich uiteindelijk via een treffer van Yorbe Vertessen.

Van Dorp houdt PSV op de been
FC Barcelona, vooraf de koploper met tien punten uit vier wedstrijden in Groep B, zette PSV meteen vast. De Spanjaarden waren sterk in balbezit, maar de eerste kans was voor PSV. Mohammed Ihattaren bereikte Zakaria Aboukhlal, die van een meter of tien stuitte op doelman Tenas. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Anssumane Fati haalde van een meter of twintig uit en zijn poging belandde buiten het bereik van Kyan van Dorp tegen de touwen. Een knappe goal van de Catalanen. De gretigheid kwam daarna terug bij de mannen van Ruud van Nistelrooy en via Vertessen en Aboukhlal hing de 1-1 een aantal keer in de lucht. Het was echter FC Barcelona dat via een strafschop de grootste kans kreeg van het restant van de tweede helft, maar Van Dorp redde spectaculair op de penalty van Orellana. Met de wetenschap dat Tottenham Hotspur halverwege met 2-1 leidde tegen Internazionale, wist PSV O19 dat uitschakeling dichtbij was.

Eindhovense schiettent
PSV opende de tweede helft met vuur. Aboukhlal werd oog in oog met de keeper gezet, scoorde, maar kon uiteindelijk niet juichen. Hij werd namelijk teruggefloten vanwege vermeend buitenspel. Via Vertessen, twee keer Piroe en Ihattaren kregen de mannen van Van Nistelrooy in korte tijd nog meer grote kansen. Een schiettent, maar een treffer bleef uit. Het werd verder een open wedstrijd met aanvallende intenties van beide ploegen. De grote kansen bleven komen voor PSV, maar het ontbrak aan finesse en geluk. Het duel begon in veel opzichten te lijken op het Youth League-duel met Internazionale van begin oktober. Die wedstrijd trok PSV uiteindelijk na legio kansen met 2-1 naar zich toe in de slotfase. Destijds kwam PSV op gelijke hoogte in minuut 86, nu gebeurde dat in de 75e minuut. Spits Yorbe Vertessen schoot van dichtbij beheerst binnen na een prachtige assist van Mohammed Ihattaren. De Belg had zijn doelpunt eindelijk te pakken. Een spannend slotstuk volgde. Een kopbal van invaller Damian Timan belandde op het dak van het doel en Obispo en Vertessen misten van dichtbij. Het bleef bij 1-1 en daarmee houdt PSV O19 goede hoop op Europese overwintering.