PSV O17 wint topper, Madueke blinkt uit

4 min

Naast het eerste is ook de jeugd van PSV een belangrijk onderdeel van de club. Spelers worden opgeleid om uiteindelijk een mooie carrière te kunnen maken. Hieronder lees je hoe het de jeugdteams is vergaan afgelopen week.

PSV O13
Voor PSV O13 stond er een wedstrijd tegen ADO Den Haag O13 op het programma. De ploeg van coach Hidde van Boven kwam sterk uit de startblokken. Zo kregen Joep Willems en Robin van Duiven grote kansen om de score te openen. Laatstgenoemde wist voor de rust het doel te vinden met het hoofd na een voorzet van Ettienne. PSV O13 liep na de rust verder uit door twee goals van Joep Vermeulen. De uitslag was 3-1, maar de score had nog veel hoger uit kunnen vallen. Lees hier het uitgebreide verslag van deze wedstrijd.

PSV O14
In Rotterdam trapten zowel PSV O14 als PSV O17 op hetzelfde moment af voor wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord.  Voor de vijfde keer dit seizoen stonden PSV O14 en Feyenoord O14 tegenover elkaar. Het was een wedstrijd waarin de omstandigheden zwaar waren. Het veld was niet goed te bespelen. Feyenoord was de betere partij, maar toch wist de O14 knap een punt mee te nemen. Met veel snelheid wist Jason van Duiven verschillende Feyenoorders van zich af te houden. In de een-op-een situatie met de keeper stifte Van Duiven de bal fanatastisch het doel in: 1-1. Dat was tevens de eindstand. Het hele verslag van deze spannende wedstrijd lees je hier.

PSV O15
In de beker ontmoette PSV O15 Ajax afgelopen woensdag al. Het was een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk trokken de Amsterdammers aan het langste eind en werd PSV O15 uitgeschakeld in de beker. Wel trof Lars Putters eenmaal het doel. Hier lees je het hele bekerverslag.

Na de bekeruitschakeling moest de knop snel worden omgezet. Op zaterdag stond er alweer een ontmoeting met sc Heerenveen voor de boeg. De Friezen zijn de hekkensluiter in de competitie. PSV O15 kwam via Iggy Houben op voorsprong. Kort daarna dacht PSV op 2-0 te komen. Echter deed de grensrechter de vlag omhoog omdat er buitenspel geconstateerd was. Nog voor de rust werd het 1-1 door een fout in de opbouw. Dit was tevens de eindstand. Klik hier om het hele verslag te lezen.

Iggy Houben viert zijn goal namens PSV O15 Iggy Houben viert zijn goal namens PSV O15

PSV O17
In Groningen trad PSV O17 op woensdag aan tegen FC Groningen. Helaas werd er nipt verloren met 1-0. Tijd om er over na te denken was er nauwelijks aangezien zaterdag de topper tegen Feyenoord gepland stond.

PSV O17 wist zich knap te herpakken na de nederlaag in Groningen. Er werd geknokt voor iedere meter en iedereen maakte elkaar beter. Kees van Lindert profiteerde optimaal van een fout bij Feyenoord. Hij twijfelde niet, nam de bal op de slof en haalde verwoestend uit: 1-0. Net na de rust kreeg PSV een corner. In eerste instantie lukte het Feyenoord de bal weg te werken, maar Naïm Matoug bracht de bal meteen terug. Mathijs Tielemans sprong en kwam boven iedereen uit en kopte de 2-0 binnen. Daarna kwam het team niet meer in gevaar en werden de drie punten veiliggesteld. Voor het hele verslag van deze mooie overwinning, klik je hier.

PSV O19
Op De Herdgang speelde PSV O19 tegen Vitesse O19, de hekkensluiter. De ploeg van Ruud van Nistelrooy begon sterk en kwam binnen tien minuten door een doelpunt van Noni Madueke op voorsprong. Kort daarna viel ook de 2-0. Op aangeven van Madueke kon Shurandy Sambo de 2-0 maken. Voor rust werd het duel definitief in het slot gegooid. Opnieuw was Madueke betrokken bij de goal. Hij gaf voor waarna een speler van Vitesse de bal in eigen doel werkte. In de tweede helft maakte Ledezma zijn eerste minuten voor de O19. Verder wist geen van beide teams nog te scoren in de tweede helft waardoor PSV O19 met 3-0 won.