PSV O17 en O13 winnen topduels, O16 haalt uit

Ieder weekend komen er veel talenten in actie op de Nederlandse velden. De jeugdteams van PSV reizen het hele land door om zich te kunnen meten met de besten. Dit weekend kwamen ze allemaal in actie. Een duel op vrijdag, vier op zaterdag en een op zondag.

Sterke comeback voor PSV O13
De eerste topper op zaterdag was die tussen PSV O13 en Feyenoord O13. In een doelpuntrijk duel trok de formatie van Hidde van Boven aan het langste eind. Feyenoord kwam vroeg in de tweede helft op een 0-2 voorsprong, maar na een prachtige comeback pakte de O13 alsnog drie punten. Dichano Bulo (twee keer), Sami Bouhoudane en Rens Boon zorgden voor de doelpunten in de spectaculaire 4-3 zege op de Rotterdammers.

O14 geeft ruime voorsprong uit handen
Ook PSV O14 trad aan tegen Feyenoord. En dat deed het in de eerste helft zeer overtuigend. Bij rust stond er een tussenstand van 3-0 op het scorebord. Kuhn maakte het eerste doelpunt met het hoofd en Verkooijen liet zich zien door twee keer te scoren. Eerst vanaf de stip, daarna met een prachtige volley in de bovenhoek. Alles leek erop te wijzen dat er drie punten werden gepakt, maar in de tweede helft kwam Feyenoord terug tot een gelijkspel.

PSV O16 doet goede zaken
In de strijd om een plek in de kampioenspoule heeft PSV O16 goede zaken gedaan. In Dordrecht werd met maar liefst 7-0 gewonnen, waardoor de ploeg nu derde staat in de competitie. Uitblinker aan de kant van PSV was Chahid El Allachi. De middenvelder maakte een hattrick, waarvan twee doelpunten van grote schoonheid waren (directe vrije trap en een lob). De andere goals werden gemaakt door Van Bommel (twee keer), Putters en Lourens.

PSV O17 wint van Ajax
Op vrijdagavond stond er een waar topduel op het programma. PSV O17 trad op PSV Campus De Herdgang aan tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. In de eerste helft verzekerde de ploeg van Ramzi zich van een verdiende zege. Arts en Bakayoko maakten het verschil. Bekijk hieronder alle hoogtepunten van het duel.

PSV O19 verliest topduel
De ploeg van Ruud van Nistelrooy reisde vandaag af naar het Hoge Noorden voor een duel tegen medekoploper FC Groningen. De O19 wist de laatste twee duels in de competitie niet te winnen. En ook vandaag liep het niet zoals gewenst. Een afschandsshot van de Groningers bleek het enige doelpunt in de wedstrijd.

PSV O15 komt op zondag in actie. De ploeg won op woensdag een oefenduel van Club Brugge (5-2) en hoopt in en tegen Excelsior wederom een zege binnen te slepen.

Bekijk hier alle uitslagen en uitgebreide verslagen.