PSV O16 en O17 beginnen goed aan kampioenspoule

Na een winterstop van bijna vijf weken stonden vandaag de eerste duels van de kampioenspoule op het programma. Het werd een dag met wisselende resultaten.

O13 geeft zege uit handen
PSV O13 eindigde in de najaarscompetitie op de eerste plek en is van plan dat kunstje te herhalen in de voorjaarscompetitie. De ploeg opende met een topduel in Rotterdam. Sami Bouhoudane zette de O13 met een mooie goal op voorsprong, maar ondanks enkele goed mogelijkheden wist het team de voorsprong niet vast te houden en eindigde het duel met Feyenoord in een gelijkspel (1-1).

Valse start voor PSV O14
Ook PSV O14 opende de kampioenspoule op bezoek bij Feyenoord. Echter verliep de wedstrijd niet zoals gehoopt. Waar het eerste gevaar van de wedstrijd nog van de Eindhovenaren kwam, stond het halverwege de wedstrijd al 3-0 voor de Rotterdammers. In de tweede helft kreeg PSV nog mogelijkheden, maar was het wederom Feyenoord dat als enige wist te scoren. Eindstand: 4-0.

O16 recht de rug
Op PSV Campus De Herdgang speelde PSV O16 tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente. De ploeg speelde sterk, maar kwam wel op achterstand. Het team van Rick de Rooij leek zich hier niets van aan te trekken en nog voor rust rechtte het zich de rug. Op aangeven van Lourens rondde Van Duiven goed af. De matchwinner werd linksback Koen Jansen. De verdediger nam een afvallende bal direct op zijn voet en bezorgde zo de O16 een 2-1 zege.

Overtuigende zege voor PSV O17
Voor de O17 werd het een mooie middag. Er werden veel kansen gecreƫerd en de ploeg boekte een overtuigende zege op SC Heerenveen (4-1). Mo Nassoh (drie assists) en Dylan Hopman (twee doelpunten) namen de hoofdrollen op zich. De andere doelpunten werden gemaakt door buitenspelers Iggy Houben en Ibrahima Berete.

PSV O19 loopt tegen zeperd aan
In Alkmaar opende PSV O19 de kampioenspoule met een uitduel tegen AZ. Voor de winterstop werd er nog gewonnen op Sportpark Wijdewormer, maar vandaag lagen de verhoudingen anders. Het team van Ruud van Nistelrooy ging met 3-0 ten onder.