PSV O15 eindigt op knappe tweede plek in Marveld

Artikel
PSV O15 eindigt op knappe tweede plek in Marveld

PSV O15 nam afgelopen weekend deel aan het Marveld Toernooi. Met Europese en Nederlandse topploegen beloofde het een mooi toernooi te worden, waarin het team van trainer Edwin De Wijs de finale wist te halen.

Na drie eerdere eindzeges op het toernooi, ging PSV O15 ook dit jaar wederom voor de hoofdprijs. In een poule met onder meer Ajax, Atlético Madrid en FC Barcelona kon de ploeg direct aan de bak. De openingswedstrijd tegen de Catalanen werd gelijkgespeeld (0-0), waarna er later op vrijdag werd gewonnen van SV Grol (2-0).

Op dag twee van het Marveld Toernooi ging PSV O15 goed van start door meteen te winnen van Ajax (2-0). Na een ruime nederlaag tegen Atlético Madrid, sloot het team de groepsfase goed af met een 5-0 overwinning op Altinordu.

De ploeg van trainer Edwin De Wijs plaatste zich zo als tweede van de groep, achter FC Barcelona, voor de halve finale tegen Chivas Guadalajara. In een spannende wedstrijd tegen de Mexicanen moesten uiteindelijk strafschoppen de beslissing brengen. Jason van Duiven schoot de O15 naar de finale door de allesbeslissende penalty tegen de touwen te jagen.

In de finale trof PSV, net als in de eerste wedstrijd van het toernooi, FC Barcelona. De Catalanen rekenden in de halve finale af met Feyenoord (1-0). Na de 0-0 in de openingswedstrijd, lukte het PSV O15 niet om de eindzege binnen te slepen. Barcelona was met 2-0 te sterk en dat betekende dat de ploeg op een knappe tweede plek eindigde op het Marveld Toernooi.