PSV O14 wint na comeback van Ajax

Een weekend vol toppers stond dit keer op het programma. Drie keer streden de jeugdteams van PSV en Ajax tegen elkaar (O14, O17 en O19).

Bouhoudane bezorgt PSV O14 winst in topper
Om op gelijke hoogte te komen met koploper Ajax moest PSV O14 vandaag drie punten pakken tegen de Amsterdammers. De ploeg kwam op achterstand, maar knokte zich daarna naar een verdiende overwinning. Via een hoekschop van Raf van de Riet kopte Floris Bos de gelijkmaker binnen en ruim tien minuten voor tijd nam de O14 de voorsprong. Op aangeven van Zimuangana werkte Bouhoudane de winnende treffer tegen de touwen.

O16 wint van Vitesse
PSV O16 doet volop mee in de strijd om de landstitel. Het staat slechts twee punten achter op koploper Ajax en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Vandaag trof het de leeftijdsgenoten van Vitesse. Op de eigen PSV Campus De Herdgang werd ook deze wedstrijd winnend afgesloten (3-1). Jason van Duiven opende de score, waarna Niekel de 2-0 binnenschoot vanaf de rand van de zesitenmeter. Lang bleef het spannend, nadat Vitesse terug was gekomen tot 2-1. Maar in de slotminuten besliste Milan van de Riet vanaf de stip de wedstrijd.

Gelijkspel voor PSV O17 in topper

Tegelijkertijd met PSV O14 trapte ook de O17 af tegen Ajax. PSV creƫerde de beste mogelijkheden, maar het was Ajax dat in de tweede helft op voorsprong kwam. Dylan Hopman redde uiteindelijk nog een punt voor PSV O17, maar er zat achteraf gezien meer in voor de ploeg. Bekijk hieronder de highlights.

PSV O19 verdiende meer tegen Ajax
De laatste topper werd gespeeld op De Toekomst. De O19 won eerder dit seizoen met 3-4 in Amsterdam en wilde dat kunstje nu herhalen. Er vielen uiteindelijk twee doelpunten in de wedstrijden. Ajax nam de voorsprong, waarna Bakayoko na een mooie aanval de 1-1 maakte. In de tweede helft kreeg de ploeg van Ruud van Nistelrooy de beste kansen, maar een winnende treffer viel er niet.