PSV O14 sluit seizoen af met podiumplaats in Madrid

Met een podiumplek kwam afgelopen weekend een bijzonder eind aan het seizoen van PSV O14. Op een internationaal toernooi op het trainingscomplex van Atlético Madrid bleek slechts één team sterker dan het team uit Eindhoven. Het deelnemersveld was, met clubs als Atletico, Juventus, AC Milan, Galatasaray, FC Porto, Leicester City en PAOK indrukwekkend te noemen.

Op vrijdagochtend om 9:00 uur stond de eerste wedstrijd op het programma tegen gastclub Atlético Madrid. Na doelpunten in de eerste helft van Emir Bars en Isaac Babadi kwam PSV in de tweede helft wel steeds meer onder druk ts staan. Toch wisten de Madrilenen nog maar één keer scoren, wat uiteindelijk een 2-1 zege voor PSV betekende. De tweede poulewedstrijd was tegen AC Milan. PSV was heer en meester in deze wedstrijd, het niveau was zeer hoog, het enige probleem was door de defensie heen te komen. In de laatste minuut wist Enzo Geerts het net te vinden met een verwoestende uithaal: toch drie punten voor PSV. In de middag bezocht de selectie vervolgens het stadion van Atlético.

Op de zaterdag begon het team tegen Kawasaki Frontale, een stugge tegenstander uit Japan. Door doelpunten van Julian Kwaaitaal en Jason van Duiven wist PSV deze wedstrijd te winnen, wederom met goed voetbal. De tweede wedstrijd op zaterdag was tegen Galatasary, Ondanks dat de Turken fysiek veel sterker waren wist PSV wederom een hoog niveau te halen. De overwinning van 2 -0 was dan ook terecht te noemen. De derde wedstrijd van de dag was er één die nergens meer om ging, immers PSV was door de eerdere prestaties toch al poulewinnaar. Shabab Al-Ahli Dubai werd desondanks op een dikke nederlaag getrakteerd: 4-0 met drie treffers van Julian.

Op zondag werd de halve finale tegen PAOK gespeeld. Ondanks het goede spel van PSV wist men de stugge defensie van de Grieken niet te slopen. De Grieken daarentegen gokten heel de wedstrijd op een gelijkspel. PSV wist wel de penaltyreeks goed door te komen met een 4-2 winst. Dus plaatsing voor de finale was een feit. In die finale ontmoette de ploeg Juventus. Een ploeg die een maatje te groot bleek. Op fysiek gebied vooral, maar voetballend zeker niet. PSV liet wederom zien goed voetbal te kunnen spelen, maar de PSV-aanval kon de stugge verdediging niet doorkomen. Juventus profiteerde door twee kleine foutjes af te straffen: 0-2.

Dan overheerst natuurlijk de teleurstelling, zo dichtbij! Over een paar dagen kunnen de boys echter terugkijken op een geweldige prestatie. Op een toernooi met zulke tegenstand zulk voetbal laten zien, belooft veel voor de toekomst. Voor Julian Kwaaitaal was het een mooie binnenkomer bij PSV want op zijn eerste toernooi werd hij meteen topscorer met vijf doelpunten.