PSV O13 pakt tweede plaats in Zutphen

Artikel
PSV O13 pakt tweede plaats in Zutphen

Op het internationale Salland Electronics Tournament in Zutphen heeft PSV O13 een mooie tweede plaats gepakt. Het team begon met een valse start maar wist zichzelf goed te herpakken en kan terugkijken op een succesvol toernooi.

Poulefase
Het team van trainer Hidde van Boven werd in de poulefase geloot tegen de jeugdteams van Bayer Leverkusen, Anderlecht, Valencia en Vitesse. PSV begon met twee 1-2 nederlagen tegen Bayer Leverkusen en Anderlecht maar herpakte zich goed door Valencia met 4-3 en Vitesse met 1-0 te verslaan.

Finales
In de halve finale was KRC Genk een geduchte tegenstander voor PSV. Een boeiende wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel maar PSV trok aan het langste eind na strafschoppen. In de finale mocht  PSV opnieuw aantreden tegen de jongens van Anderlecht en weer bleken ze helaas een maatje te groot. De finale werd met 0-3 verloren, maar toch kan het team met opgeheven hoofd terugkijken op een geslaagd toernooi.

Beste spelers
Voor PSV-doelman Stijn Kuijsten was het een bijzondere ervaring, want hij werd vernoemd tot beste keeper van het toernooi. Sami Bouhoudane maakte drie doelpunten tijdens het toernooi en werd daarmee topscorer van PSV. Trainer Hidde van Boven heeft een aantal verbeterpunten voor zijn ploeg opgemerkt, maar hij mag erg trots zijn op zijn team na dit resultaat.

Over drie weken begint de competitie voor PSV O13 met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen op PSV Campus De Herdgang.

Bekijk ook