PSV O12 wint toptoernooi in Maasbree

Artikel
PSV O12 wint toptoernooi in Maasbree

Op het MVC Top D-toernooi in Maasbree heeft PSV O12 de eerste plaats behaald. PSV heeft zich goed herpakt na een moeilijke eerste dag en wist het internationale toernooi te winnen.

Groepsfase
De tegenstanders in de groepsfase waren niet de minste. Het team van trainers Martin de Laat en Joop Oosterveld speelde tegen Chelsea, KRC Genk, Bayer Leverkusen, AZ en VVV Venlo. Chelsea was de eerste tegenstander, maar PSV wist met een 2-1 overwinning van het veld te stappen. De wedstrijden tegen VVV en KRC Genk, ook op de eerste speeldag, werden gelijkgespeeld. Op de tweede dag ging het een stuk beter. Bayer Leverkusen werd met 2-1 verslagen en AZ met 4-0, dus PSV plaatste zich voor de halve finale.

Finales
In de halve finale moest PSV O12 tegen leeftijdsgenoten van Ajax spelen. Vlak voor tijd wist PSV een penalty te verzilveren en met 1-0 te winnen. De jongens van Borussia Mönchengladbach wisten de andere halve finale te winnen van Chelsea en speelden daardoor de finale tegen PSV. De eindstrijd werd nog spannend, uiteindelijk maakte Sami Bouhoudane het bevrijdende doelpunt in de verlenging en PSV won 1-0.

Beste keeper
Het toernooi werd nog mooier voor PSV. Niet alleen behaalden de jongens de eerste prijs, doelman Lucca Kiaba werd vernoemd tot beste keeper van het toernooi. Een leerzame en leuke ervaring voor het team van Martin de Laat en Joop Oosterveld.

Bekijk ook

'We hebben heel het team nodig'

Video

PSV TV | Maarten Wijffels

Video