PSV O11 en O10 winnen toernooi in Genk

4 min

Op donderdag 15 augustus zijn de O11 en O10 afgereisd naar Genk voor het Danny van den Berg-toernooi bij KRC Genk. Op de prachtige velden met een sterk deelnemersveld uit België, Duitsland en Nederland wisten beide teams overtuigend het toernooi te winnen.

PSV FUNdament O11
Beide teams van PSV O11, opgedeeld in PSV 1 en PSV 2, kenden een moeilijke start. PSV 1 won van Genk 1 (1-0) en PSV 2 verloor nipt van Genk 2. De tweede wedstrijd wist PSV 1 overtuigend te winnen tegen Borussia Mönchengladbach met 3-0, PSV 2 wist een 2-0 achterstand om te buigen naar een knap 2-2 gelijkspel.

Na de lunch stonden er voor beide teams nog drie wedstrijden op het programma. PSV 1 liet zien dat het veel kwaliteit in huis had om veel kansen te creëren en trefzeker te zijn. PSV 2 toonde geweldige veerkracht en deinsde voor niemand terug. De wedstrijd tegen AZ eindigde in een 1-1 gelijkspel. Aan de overkant wist PSV 1 hun lijn door te trekken door met 4-1 van Heerenveen te winnen.

Beide teams speelde allebei hun vierde wedstrijd tegen het Zwitserse FC Lugano. Deze werden beide gewonnen (6-0 en 3-0). Met 12 punten voor PSV 1 moest de laatste wedstrijd gewonnen worden tegen Club Brugge om het toernooi te winnen. Het werd een spannende laatste wedstrijd. Het team kreeg veel weerstand van Club Brugge maar PSV trok aan het langste eind trok. Ze wonnen de wedstrijd met 3-2 en wonnen het toernooi in Genk. PSV 2 wist overtuigend te winnen van AA Gent en pakte knap de tweede plaats.

PSV FUNdament O10
De eerste wedstrijden van PSV O10, eveneens verdeeld over PSV 1 en PSV 2, werden gespeeld tegen Racing Genk.  De eerste paar kansen waren gelijk voor PSV 1, al wilde de bal er tot vijf minuten voor tijd niet in. Maar in de 15e minuut scoorde PSV 1 toch uit een mooie opbouw van achteruit de 1-0, dat was ook de einduitslag. PSV 2 had minder geluk en verloor helaas van Genk 2. PSV 1 speelde hun tweede wedstrijd tegen Club Brugge. De Belgische ploeg werd in twintig minuten met 4-0 verslagen. PSV 2 behaalde een verdienstelijke 1-1 tegen Borussia Mönchengladbach.

De derde wedstrijd voor PSV 1 en 2 werd gespeeld tegen KAA Gent.  De jongens bleken geen last van druk te hebben want het was genieten op het veld. Na een snelle voorsprong werd er uiteindelijk net als tegen Club Brugge met 4-0 gewonnen door PSV 1. PSV 2 speelde een sterke wedstrijd maar kwam helaas niet verder dan een 1-1, maar groeide langzaam in het toernooi.

Vervolgens werd de vierde wedstrijd gespeeld tegen Vitesse. Door de hoge druk van Vitesse werd het moeilijker voor de jongens om hier doorheen te spelen. Toch lieten de jongens zien over voldoende (individuele) kwaliteiten te bezitten. Er werd namelijk met 3-0 gewonnen.  Ook PSV 2 speelde een fantastische wedstrijd en won met 2-1.

PSV 2 trok deze lijn door en bekroonde hun ontwikkeling tijdens het toernooi met een met 2-0 overwinning op Club Brugge in hun laatste wedstrijd. PSV 1 won met 6-0 van het Zwitserse Lugano en werd daarmee eerste van het toernooi, ook nog eens zonder tegendoelpunten.