PSV O10 wint Indoor Soccer Toernooi in Zwolle

PSV O10 wint Indoor Soccer Toernooi in Zwolle
2 min

PSV O10 trad aan voor een indoortoernooi. Op zondagochtend mochten de jonge PSV’ers van O10 na een lange rit naar Zwolle laten zien hoe goed zij kunnen voetballen. Met een gemixt team van verschillende locaties werden er twee teams gemaakt om te kunnen gaan strijden voor de bekerwinst. Deze keer zouden er wedstrijden gespeeld worden van vijf-tegen-vijf op mini-kunstgrasveldjes met boarding en netten. Een mooie ervaring voor de spelers.

Het toernooi draaide om twee poules, waarin ook teams van ADO Den Haag, PEC Zwolle en Cambuur Leeuwarden aanwezig waren. Vervolgens zouden de nummers één en twee gaan spelen in de halve finale en de winnaars daarvan strijden om de beker.

Beiden elftallen begonnen goed met een 4-0 en 9-1 overwinning op Cambuur. Even later bleek dat het ene team al snel afstevende op de eerste plaats in de poule, voor het andere team bleek uiteindelijk na alle inspanningen helaas de derde plaats het einde. Het winnende team mocht hierdoor door naar de halve finales en kwam daar het team van PEC Zwolle uit de andere poule tegen. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 1-3, waardoor PSV in de finale stond en dicht bij de bekerwinst was. 

De finale werd mooi geopend met de tune van de Champions League, waarna de wedstrijd begon. PSV begon fantastisch en kwam al snel 3-1 voor te staan, de winst leek binnen. Helaas kreeg PSV in de laatste minuut een ongelukkige 3-3 tegen, waardoor penalty’s beslissend zouden worden. Na een aantal missers van beiden kanten kreeg PSV bij een stand van 3-3 de kans om de winnende te maken. Luca Tutupoly bleef koel en schoot hem binnen.

PSV wint het toernooi en kan met de beker terug naar Eindhoven.