PSV O10 eindigt negende op prestigieuze Iscar Cup

Artikel
PSV O10 eindigt negende op prestigieuze Iscar Cup

PSV O10 vertrok op woensdag 17 april met een selectie van twaalf spelers vanuit alle FUNdament locaties naar de Iscar Cup in Tordesillas, Spanje. De Iscar Cup staat bekend als een zeer sterk toernooi met jeugdteams van La Liga-clubs en enkele grote buitenlandse clubs.

Mooie openingsceremonie
PSV begon het toernooi in Medina del Campo, een klein plaatsje vlakbij het complex van het toernooi. Na een vliegreis van Düsseldorf naar Madrid en een busrit van twee uur naar Medina del Campo, werd PSV hartelijk ontvangen door letterlijk het gehele dorp. Na een wandeling door het dorp, waar enorm veel inwoners op af waren gekomen, verzamelden de deelnemende teams zich op Plaza Mayor, het centrale plein van Medina del Campo. Daar werden de spelers één voor één bij naam omgeroepen en kregen een oorverdovend applaus.

Spannende poulefase
PSV begon de eerste toernooidag op donderdag 18 april, waarin PSV in de poule zou gaan strijden met Celta de Vigo, Medinense en Espanyol. De nummers een en twee zouden doorgaan naar de achtste finales. De openingswedstrijd tegen Celta de Vigo werd verloren met 1-4, waarbij PSV duidelijk moest wennen aan de overweldigende voetbalcultuur van Spanje en nieuwe regels rondom de 7 tegen 7 wedstrijd. PSV werd dus gelijk getest. Om dit verlies te kunnen compenseren was een grote score tegen Medinense nodig, aangezien Espanyol daar al met 9-0 van gewonnen had. Dit lukte: 12-0 winst. De laatste wedstrijd tegen Espanyol was cruciaal om de achtste finales te kunnen bereiken. Er moest gewonnen worden met twee doelpunten verschil. Twee minuten voor tijd lukte dit! Kick de Winter maakte uit een corner de 1-3, waardoor PSV tweede werd achter Celta de Vigo. Dit geweldige resultaat werd samen met de meegereisde fans uitbundig gevierd.

Knock-outfase tegen topweerstand
In de achtste finales mocht PSV direct weer aan de bak. De volgende tegenstander werd namelijk FC Barcelona, de huidig kampioen van de Iscar Cup. Het plan was duidelijk en de eerste helft ging gelijk op. Er werd helaas één goal geïncasseerd, maar verder was er nog weinig aan de hand. De trainers zetten de spelers nog eenmaal op scherp om de tweede helft de gelijkmaker te kunnen maken. Helaas kreeg PSV al snel na rust de 2-0 tegen, waarna het verzet gebroken was en FC Barcelona kon uitlopen naar 4-0. PSV was uitgeschakeld voor de plekken 1 t/m 8. De spelers en trainers gingen nu vol voor de negende plek, het hoogst haalbare. De plekken 9 t/m 16 zouden verdeeld worden door het aantal behaalde punten, doelpunten voor en doelpunten tegen. Er zou dus nog maar één wedstrijd gespeeld worden. Voor PSV werd dit Paris Saint-Germain, de topclub uit Frankrijk. PSG en PSV maakten er een spannende wedstrijd van, die uiteindelijk eindigde in een 2-1 overwinning voor PSV nadat Mik Akkermans de winnende maakte. Een goede wedstrijd met een verdiende winnaar. Op basis van alle behaalde punten, doelpunten voor en doelpunten tegen werd daarnaast duidelijk dat PSV het best gescoord had en negende was geworden. Daarmee haalde PSV haar doelstelling voor deze dag. Een geweldige afsluiter van toernooidag twee.

Afsluiting
De laatste toernooidag stond in het teken van het afsluiten van het toernooi. De halve finales en finale stonden namelijk op het programma, en PSV was al uitgeschakeld. De halve finales waren FC Barcelona – Celta de Vigo en Real Madrid – Villarreal. FC Barcelona en Real Madrid wisten deze te winnen, waardoor een ware El Clásico op het programma stond in de finale. In de finale was Real Madrid uiteindelijk de sterkste, waardoor FC Barcelona genoegen moest nemen met de tweede plek. Celta de Vigo verloor de derde plek aan Villarreal en werd vierde. Voor PSV betekent dit dat zij uiteindelijk verloren hebben van de nummers 2 en 4, niet slecht dus. PSV mag tevreden terugkijken op het toernooi en als toetje mochten de spelers de laatste avond in het Hilton Hotel van Madrid Airport slapen, in kamers waar de spelers van Atlético Madrid tijdens wedstrijddagen ook verblijven.

Een toptoernooi, met topweerstand, die de spelers en trainers een enorm leerzame en fantastische ervaring heeft meegegeven.

Bekijk ook

SAMENVATTING | PSV - FC Twente

Video

'Tijd van woorden is voorbij'

Video

HISTORY | PSV - FC Twente

Video