PSV not amused over KNVB, ‘Chucky gebrand’

PSV not amused over KNVB, ‘Chucky gebrand’
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Gerbrands not amused door beslissing KNVB
Dat de KNVB woensdag eenzijdig besloot het duel Ajax - PEC Zwolle te verplaatsen van 2 naar 13 maart heeft kwaad bloed gezet bij de leiding van PSV. “Deze verplaatsing gaat tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit en zelfs voor volgend seizoen in", is de eerste reactie van Gerbrands.

“Daarover is kort geleden nog met Ajax, Feyenoord, PSV, de KNVB en FOX Sports gesproken. Het scenario dat vandaag naar buiten komt is nog nooit besproken en de KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan. Daarmee wordt de competitie op allerlei manieren beïnvloed”, zegt Gerbrands die op Twitter benadrukt dat zijn boosheid gericht is tegen het handelen van de voetbalbond.


Aanvangstijdstip Excelsior - PSV wederom verplaatst

De verplaatsing van Ajax - PEC Zwolle heeft ook gevolgen voor een wedstrijd van PSV. Het duel met Excelsior, van zaterdag 2 maart, vindt niet meer om 20.45 uur plaats, maar om 19.45 uur. Eerder verplaatste de KNVB het tijdstip juist van vroeger naar later. Dat besluit is dus weer teruggedraaid.

Stevens: ‘Van Marwijk gouden zet’
Huub Stevens vindt het een gouden zet van PSV dat Bert van Marwijk betrokken wordt bij het team. Dat zegt hij in een interview met het Eindhovens Dagblad. “Hij zal nooit aan zijn stoelpoten zagen en is tegelijkertijd iemand die alles heeft meegemaakt en altijd de rust kan bewaren. Mark heeft daardoor de ruimte om af en toe een foutje te maken, maar heeft dit seizoen vooral veel goed gedaan”, aldus Stevens. Meer over de voormalig speler en trainer van de club lees je hier.

Financiële situatie PSV gezond
Volgens de gemeente Eindhoven is de financiële situatie van PSV gezond. Dat meldt het Eindhovens Dagblad donderdagochtend. De gemeente krijgt sinds juni 2011 jaarlijks informatie van de directie over de stand van zaken bij de club. Dat is destijds afgesproken met de directie van PSV. Het college van B&W constateert bij het oordeel dat ‘de cashpositie ultimo juni 2018 comfortabel is en naar verwachting gezond zal blijven, mede gedreven door de ontvangsten uit hoofde van de Champions League-wedstrijden in seizoen 2018-2019.

Viergever: ‘weg is nog lang’
Nick Viergever werd nog nooit kampioen en wil daar na vier titelloze jaren bij Ajax verandering in brengen bij PSV. In 2016 had de verdediger de titel voor het grijpen, maar verspeelde hij het kampioenschap op de laatste speeldag dankzij een gelijkspel bij De Graafschap aan PSV. “Die ervaring, daar leer je sowieso van”, zegt Viergever tegenover het ED. “Maar de weg is nog zo lang. Het is anders als er nog twee of drie wedstrijden te spelen zijn. We zijn nu totaal nog niet met het kampioenschap bezig. We willen ons ontwikkelen en onze wedstrijden winnen.’’

‘Chucky gebrand op eerherstel’
Hirving Lozano is volgens zijn voormalig trainer Hans Westerhof gebrand op eerherstel. De Mexicaan speelde de afgelopen weken niet zijn beste spel in dienst van PSV en werd door Mark van Bommel tweemaal gewisseld. Volgens Westerhof heeft Lozano af en toe een standje nodig om hem weer scherp te krijgen. “Als Chucky boos is, dan speelt hij echt goed. Als we ruzie hadden gehad en ik hem weer de hele tijd achter de broek aan had gezeten, dan werd hij kwaad, dat zag je aan zijn koppie en dan had hij zoiets van: O ja, ik zal jou even wat laten zien…Dan scoorde hij en keek hij echt zo van: had je nog wat? Dat vond ik dan weer heel mooi.” Lees hier meer anekdotes over Chucky.