PSV nog zonder Guardado tegen Heracles Almelo

PSV nog zonder Guardado tegen Heracles Almelo
2 min

Phillip Cocu kent in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo een zo goed als fitte selectie. Enkel Maxime Lestienne en Andrés Guardado zijn er zaterdag om 19.45 uur niet bij. Lestienne speelt vrijdagavond met Jong PSV tegen FC Emmen en Guardado richt zich op het duel tegen Atlético Madrid. “Ik ga er van uit dat hij er woensdag weer bij is.”

Ziekenboeg loopt leeg
Eerder deze week kwamen er berichten naar buiten dat de Mexicaan al tegen Heracles Almelo zijn rentree zou kunnen maken. Volgens Cocu is het risico om Guardado zaterdagavond al te laten spelen echter nog te groot. “Hij kan al veel arbeid verrichten, maar bereidt zich voor op de wedstrijd van woensdag. Dat was ook vanaf het begin het duel waar hij zich op richtte. Andrés kent zijn eigen lichaam erg goed, ik ga er vanuit dat hij er woensdag bij is. En als dat niet zo is, zal er iemand anders opstaan”, aldus Cocu. Lestienne moet op zijn beurt wedstrijdritme op doen. “Hij is helemaal pijnvrij. Vanavond moet hij zo lang mogelijk spelen.”

‘Serieuze test’
Met Heracles treft PSV een ploeg die bezig is aan een verrassend sterk seizoen. Cocu denkt dan ook niet dat het duel tegen de ploeg uit Almelo zomaar een overwinning oplevert. “Het wordt een serieuze test. Heracles maakt een geweldig seizoen door. Het is een goed georganiseerde ploeg, fysiek sterk en ze hebben veel loopvermogen in huis”, beschreef Cocu de kracht van de nummer drie van de ranglijst. Bijkomend gevaar is dat de focus al op de UEFA Champions League-wedstrijd van woensdag ligt. Dat bestrijdt Cocu daarentegen. “Ik heb tot nu toe nog niets over Atlético gehoord in de groep. We zijn in een fase beland dat het belang van de competitie bij iedereen duidelijk is. De overtuiging is er dat we niet zomaar vijf procent minder kunnen geven. Dat realiseren de spelers zich maar al te goed, de wedstrijd van woensdag zal tegen Heracles zeker niet meespelen.”